compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'De formule werkt'
Avengers: Age of Ultron Filmrecensie
***00
Waardering 3/5

'De formule werkt'

Het grootste probleem van The Avengers: Age of Ultron is dat het moet opboksen tegen zijn voorganger The Avengers. Die film was niet alleen een van de grootste filmhits ooit maar ook zeer geslaagd door de grappige dialogen, sterke actie en leuke plot. Kan de nieuwe film de concurrentie met zichzelf aan?

Delen op facebook
Marvel's Avengers: Age Of Ultron..Quicksilver/Pietro Maximoff (Aaron Taylor-Johnson) and Scarlet Witch/Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen)..Ph: Jay Maidment..©Marvel 2015

Marvel's Avengers: Age Of Ultron..Quicksilver/Pietro Maximoff (Aaron Taylor-Johnson) and Scarlet Witch/Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen)..Ph: Jay Maidment..©Marvel 2015

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Avengers: Age of Ultron maakt Tony Stark, ook wel bekend als Iron Man, een grote fout door een artificiële intelligentie te creëren die de aarde moet beschermen tegen buitenaardse bedreigingen. Deze intelligentie heeft echter hele andere plannen en gebruikt een lijf van een robotsoldaat om te ontsnappen. Hij ontpopt zich tot Ultron, die de mensheid wil vernietigen. Aan The Avengers de taak om hem te stoppen.

The Avengers: Age of Ultron gebruikt dezelfde formule als zijn voorganger en ook dit keer werkt dit goed. De castleden, die allemaal weer terugkeren, zijn op dreef en ook regisseur Joss Whedon weet wederom goed met het materiaal om te gaan. Whedon is typisch zo'n regisseur die kennis heeft van het bronmateriaal en geen halfbakken producten aflevert. Met series als Buffy en Firefly is Whedon een regisseur die zijn doelgroepen keer op keer tevreden weet te stellen.

In Age of Ultron wordt er wederom leuk gebruik gemaakt van de tegenstellingen tussen de personages. Het gekibbel tussen Iron Man (Robert Downey Jr.) en Captain America (Chris Evans) is weer zeer amusant ook al zijn de oneliners wat minder scherp en talrijk.

In deze nieuwe film is er meer aandacht voor wat emotionele diepgang. Vooral Black Widow (Scarlett Johansson) en Hawkeye (Jeremy Renner) stonden bij de vorige film minder op de voorgrond. Dit keer krijgen juist deze twee de kans om meer van hun personage te laten zien. We maken kennis met het verleden van Black Widow en de familie van Hawkeye. Vooral de opbloeiende liefde tussen Black Widow en Bruce Banner (een goede Mark Ruffalo) is een interessante subplot. Eigenlijk zou het mooi zijn om meer van deze lagen te kunnen zien in deze film. Daar is echter geen tijd voor want de wereld moet worden gered van Ultron en zijn enorme robotleger.

Daarnaast worden er ook nog nieuwe personages gentroduceerd: de tweeling Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) en Scarlet Witch, gespeeld door "Elisabeth Olsen". Zeker die laatste blinkt uit in haar spel en haar karakter. Helaas krijgen we niet heel veel te zien van Scarlet Witch maar ik vermoed dat Marvel dit personage zeker nog zal laten terugkeren in toekomstige films.

Met 141 minuten is de film aan de lange kant. Aan de ene kant is dit prettig omdat er ruim de tijd wordt genomen om in het begin het plot duidelijk neer te zetten. Na twee uur gaat de film wel een beetje trekken en weten de vele actiescnes tegen het einde minder te boeien.

Toch is The Avengers: Age of Ultron zeker geen slechte film. Marvel-fans kunnen met een gerust hart naar deze film gaan: de formule werkt en wordt ook hier goed toegepast. Met nog talloze Marvel-films in het verschiet kunnen we in de toekomst nog lang genieten van deze leuke franchise.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.