compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Robert Duvall

Robert Duvall

Robert Duvall: films, nieuws

 

Biografie van Robert Duvall

Robert Duvall in Widows
Robert Duvall in Widows
Robert Duvall werd in 1931 in California geboren als zoon van een militaire officier. Zelf diende hij ook twee jaar in het leger, waarna hij in 1955 ging acteren aan de Neighboorhoud School of the Theatre in New York. Daar ontstond zijn vriendschap met de acteurs Dustin Hoffman en Gene Hackman.

Duvall werd bekend tijdens zijn stage als acteur in New York in 1965 waarbij hij een Obie Award won voor zijn rol in Arthur Millers 'A View from the Bridge'. Daarna speelde hij in tv-series en in verschillende films, waaronder in The Chase.

Voor zijn rol in Francis Ford Coppola's The Godfather ontving hij zes Academy Awards en dit betekende voor hem dan ook een carrière doorbraak. Voor zijn rol in Apocalypse Now, weer geregisseerd door Coppola, ontving hij eveneens veel prijzen. Het Guiness Book of World Records doopte hem door deze rol om tot meest veelzijdige acteur.

Na al deze prijzen kan hij moeilijk rollen vinden die zijn acteertalent waardig zijn. Maar hij staat nog steeds bekend als een van de grote naturalistische Amerikaanse acteurs. Daarnaast produceert hij nu zelf ook films, waarvan 'Assasination Tango' en The Apostle al op het grote scherm zijn verschenen.

Trivia over Robert Duvall

Getrouwd met de 42 jaar jongere Luciana Pedraza.

Samen met Dustin Hoffman en Gene Hackman zat Duvall in zijn jonge jaren achter de vrouwen aan en veroorzaakte veel overlast in cafés.

Duvall spreekt vloeiend Spaans en is een tangoliefhebber.

Robert Duvall In het nieuws

Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Viola Davis en Michelle Rodriguez in 'Widows' (c) 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation.

Eerste beelden film Widows te zien (trailer)

Array

4-6-2018 De eerste trailer van nieuwe film van de regisseur van 12 Years a Slave staat online. Het gaat om de thriller Widows van Steve McQueen (niet te verwarren met de acteur uit de jaren '60).

Adam Driver en Jonathan Pryce in The Man Who Killed Don Quixote (c) 2018

The Man Who Killed Don Quixote afsluiter Cannes

Productie duurde bijna 20 jaar

20-4-2018 Na een moeizame worsteling van bijna 20 jaar is het nu dan echt zover: 'The Man Who Killed Don Quixote' gaat in première. Terry Gilliams langverwachte, steeds uitgestelde avonturenfilm wordt op 19 mei vertoond als afsluiter op het Filmfestival van Cannes.

Golden Globes 2015 winnaars

Array

12-1-2015 De 72e editie van de Golden Globes heeft de uitslagen bekend gemaakt. Eerder werden de nominaties bekend gemaakt. Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2015.

Speelweek 42: nieuw in de bioscoop

Array

15-10-2014 We zitten midden in de herfstvakantie en dat betekent dat er lekker veel films uitkomen. Deze week zijn het er acht waaronder een aantal kinderfilms. De film van de week is het rechtbankdrama The Judge.

Laatste filmnieuws

Robert Duvall Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 5-1-1931
Robert Duvall, meest veelzijdige acteur ter wereld, werd groot door zijn rollen in The Godfather en Apocalypse Now.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Groningen deze week

66 films in Groningen deze weekVandaag wordt er in Groningen maar liefst 126 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl