compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 8-6 t/m 14-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Billy Bob Thornton

Billy Bob Thornton

Billy Bob Thornton: films, nieuws

 

Biografie van Billy Bob Thornton

Billy Bob Thornton en Tony Cox in Bad Santa 2
Billy Bob Thornton en Tony Cox in Bad Santa 2
Billy Bob Thornton werd in 1955 in Arkansas geboren als zoon van een leraar en een psychiater. Hij begon zijn artistieke carrière als drummer en zanger in de band Tres Hombres. In 1981 verhuisde hij naar Los Angeles met zijn jeugdvriend Tom Epperson om hun acteer- en schrijverscarrière achterna te reizen. Het lukte hen echter voor lange tijd niet om hun scripts aan iemand te slijten.

In 1996 brak hij door met de film Sling Blade, waarvan hij had script had geschreven, de film had geregisseerd en zelf de hoofdrol vervulde. Hij won de Oscar voor beste script en werd genomineerd voor Beste Acteur. Hij speelde vervolgens in meerdere succesvolle films, waaronder Armageddon (1998), A Simple Plan en Monster's Ball (2001) en schreef succesvolle scripts, waaronder die voor The Gift(2000).

In de late jaren negentig begon hij een carrière als singer-songwriter. Hij bracht het roots-rock album Privat Radio in 2001 uit, waarop The Edge of the World (2003) en Hobo (2005) volgden.

Trivia over Billy Bob Thornton

Billy Bob Thornton is drie jaar getrouwd geweest met actrice Angelina Jolie, samen adopteerden ze een kindje uit Cambodja.

Thornton bezit een penthouse in Parijs.

Hij heeft vier kinderen.

Billy Bob Thornton In het nieuws

Sequel van Bad Santa

30-10-2015 Er komt een vervolg op de komedie Bad Santa met Billy Bob Thornton. De eerste film is alweer meer dan tien jaar oud. In 2016 kunnen we het tweede deel in de bioscoop verwachten.

Billy Bob Thornton in Entourage film

30-1-2014 Er wordt al lang gesproken over een filmversie van de populaire TV-serie Entourage. Vandaag is bekend geworden dat Billy Bob Thornton in de film te zien zal zijn.

Speelweek 30: deze week in première

24-7-2013 Het is woensdag en je weet wel wat dat betekent: nieuwe films! Het zijn er deze week zes. De film van de week is The Wolverine met in de hoofdrol Hugh Jackman.

Bruce Willis in filmversie Kane & Lynch

Willis speelt ter dood veroordeelde crimineel

4-6-2008 Na Tomb Raider en Hitman wordt ook het videospel "Kane & Lynch" van games developer Eidos Entertainment. Bruce Willis is in onderhandeling met Lionsgate om een van de hoofdrollen op zich nemen, dat meldt Variety.

Laatste filmnieuws

Billy Bob Thornton Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 4-8-1955
Billy Bob Thornton is auteur, regisseur, scriptschrijver en muzikant. Hij brak in 1996 door in de filmwereld met Sling Blade en bracht in de late jaren negentig een aantal rockalbums uit.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

158 films in Amsterdam deze week

158 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 445 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl