compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Sling Blade

Sling Blade

****0
Waardering: 4/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama

Pitch van Sling Blade
Karl Childers, inmiddels een volwassen man, wordt ontslagen uit een psychiatrisch ziekenhuis waarin hij vanaf zijn twaalfde heeft gezeten na de moord op zijn moeder en haar vriend. Hij keert terug naar het dorp waarin hij opgegroeid is. Karl vind er een baantje bij een reperatieshop en raakt bevriend met de jonge Frank, diens moeder en haar gewelddadige vriend.
Delen op facebook
Sling Blade
Nederlandse première: 2002
Verenigde Staten, 1996, 136 min,
bijzonderheden over Sling Blade
Billy Bob Thornton won met deze film (waarin hij zelf de hoofdrol speelt en vrijwel onherkenbaar is) diverse prijzen, waarvan de belangrijkste de Oscar voor het 'beste scenario' (1997) was. Wie goed oplet kan kan in het begin van de film Jim Jarmusch zien in en 'cameo' als de 'Frosty Kreme'-medewerker. Regiedebuut van acteur en scenarist Billy Bob Thornton.
BioscoopAgenda van Sling Blade

Sling Blade in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Sling Blade zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Karl wordt ontslagen uit de kliniek waarin hij vanaf zijn twaalfde heeft gezeten voor moord. Hij keert terug naar zijn dorp en raakt bevriend met een jongen, diens moeder en haar gewelddadige vriend.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen