compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
WEB | mobiel
Aladdin - Film van de week!
MENU
Home > Films > A Simple Plan

A Simple Plan

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, komedie, thriller

Pitch van A Simple Plan
Twee broers, de slimme familieman Hank en de simpele Jacob, vinden samen met een vriend een tas met miljoenen dollars in een neergestort vliegtuig. Ze besluiten het geld te houden als niemand het op zal eisen. Het valt echter lang niet mee om de vondst geheim te houden, en voor ze het weten zijn de drie verwikkeld in geweld, moord en andere zaken.
Delen op facebook
A Simple Plan
Nederlandse première: 2002
Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Verenigde Staten, 1998, 117 min,
bijzonderheden over A Simple Plan
Verfilming van Scott B. Smiths boek 'The simple plan', door de auteur zelf tot scenario bewerkt. De film doet denken aan Fargo, zowel door de besneeuwde landschappen als de thematiek van de film. Voor het filmen in de sneeuw heeft Raimi hulp gekregen van de gebroeders Coen, waarmee hij vaker had samengewerkt.
Aanloop van A Simple Plan
Sam Raimi regisseerde eerder ook "The Evil Dead" (1982), Crimewave (1985), "Evil Dead II" (1987), Darkman (1990) en Army of darkness (1993).
BioscoopAgenda van A Simple Plan

A Simple Plan in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je A Simple Plan zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Twee broers en hun vriend vinden een koffer met miljoenen aan geld. Ze besluiten het te houden en halen zich hiermee veel ellende op de hals.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen