compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Sam Raimi

Sam Raimi

Sam Raimi: films, nieuws

 

Biografie van Sam Raimi

Sam Raimi is een regisseur, producer, scenarioschrijver en acteur die aan een indrukwekkende lijst met films meewerkte. Zijn eerste productie, waarin hij acteerde, maar ook verantwoordelijk was voor het scenario en de regie was "It's Murder!" (1977).

Als regisseur maakte hij o.a. "The Evil Dead" (1981), Army of darkness (1993) en The Gift (2000). Raimi was producer van o.a. The Grudge (2004) en The Messengers (2007). Als acteur is hij minder bekend maar had hij ook verschillende kleine rollen.

Het grootste project waarvoor Raimi verantwoordelijk was, zijn de drie Spider-Man films waarvoor hij het stripverhaal naar een filmscenario vertolkte en regisseerde.

Sam Raimi In het nieuws

Sam Raimi maakt remake Un Prophete

25-1-2016 Sam Raimi is aan het onderhandelen om een remake van Un prophète te regisseren. De Franse film van Jacques Audiard uit 2009 gaat over een jongen die zich opwerkt in de gevangenis.

Bob Murawski, Manuel Dacosse en Mark Setrakian (c) Triple P

Verschillende masterclasses op Imagine

24-3-2015 Vandaag is bekend gemaakt dat er verschillende filmexperts masterclasses zullen geven op het Imagine Film Festival in Amsterdam.

Weer horrorfilm voor Alvarez

31-10-2014 Regisseur Fede Alvarez gaat een nieuwe horror/thriller maken. Deze zal A Man in the Dark gaan heten. Hij zal wederom weer samenwerken met Sam Raimi en Rob Tapert. Zoals hij deed met de reboot van Evil Dead destijds, waarmee hij zijn debuut maakte.

Sam Raimi wil Evil Dead 4 maken

5-3-2013 Sam Raimi heeft aangegeven wel een nieuwe Evil Dead film te willen maken. Hij zegt min of meer door fans gedwongen te zijn om een nieuwe film te maken.

(c) Sony Pictures Releasing Holland BV

Twee Spiderman sequels aangekondigd

5-7-2012 The Amazing Spider-Man is nog maar een paar weken uit maar nu zijn er al twee sequels aangekondigd.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Sam Raimi Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 23-10-1959
Sam Raimi is een regisseur, producer, scenarioschrijver en acteur. Hij was verantwoordelijk voor o.a. "The Evil Dead" en Spider-Man".

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

70 films in Breda deze week

70 films in Breda deze week70 films zijn te zien in Breda deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl