compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Eric Bana

Eric Bana

Eric Bana: films, nieuws

 

Biografie van Eric Bana

Op school stond Eric Bana al bekend als grappenmaker in de klas. Hij besloot al op vroege leeftijd om een carrière als acteur na te jagen. In 1991 begon hij als stand-up komediant en twee jaar later had hij zijn eerste TV-rol te pakken. Enkele jaren later werd hij razendpopulair in Australië met zijn eigen TV-serie genaamd Eric.

Nadat hij in 1997 zijn filmdebuut had gemaakt, kreeg hij in 2000 een Australische filmaward voor zijn rol in Chopper. Sindsdien speelde Bana diverse grote producties als Black Hawk Down (2001 met o.a. Josh Hartnett en Ewan McGregor) en Troy (2004, met Brad Pitt) en Munich (2005, met de nieuwe 'Bond' Daniel Craig).

In 2003 speelde Bana het groene monster Hulk. In de voor 2008 geplande film The Incredible Hulk wordt Eric Bana echter opgevolgd door Edward Norton.

Trivia over Eric Bana

Eric Banas vader is van Kroatische afkomst.

Eric Bana In het nieuws

Lucia Rijker in nieuwe Star Trek film

Meervoudig wereldkampioene (kick)boksen Lucia Rijker speelt in nieuwe Star Trek film

24-4-2009 Lucia Rijker vertolkt in de nieuwe Star Trek film de rol van Romulan communication officer. De film gaat 7 mei in première.

Edward Norton volgend jaar te zien als 'De Hulk'

17-4-2007 De succesvolle acteur Edward Norton die eerder o.a. in Fight Club, American History X en The Illusionist speelde, lijkt dit keer de hoofdrol te gaan vervullen in The Incredible Hulk die in over een jaar in première gaat.

Laatste filmnieuws

Eric Bana Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 9-8-1968
Eric Bana is een Australische acteur die begon als komediant. Hij speelde o.a. het groene monster Hulk en in grote producties als Black Hawk Down en Troy.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

83 films in Rotterdam deze week

83 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 22:15 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl