compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU

Troy

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van Troy

Orlando Bloom (Paris) en Diane Kruger (Helen)

Orlando Bloom (Paris) en Diane Kruger (Helen)

Delen op facebook
Troy
Nederlandse première: 13-5-2004
Verenigde Staten, 2004,

1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje ontvoert Helena, de mooie koningin van Sparta. Hierdoor raken beide koninkrijken met elkaar in oorlog. Helena's echtgenoot Menelaos wil haar terug en gaat haar met een gigantisch leger achterna. Een beleg van de stad Troje mondt uit in een bloedige veldslag.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIX

Troy trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op de Ilias van de Griekse schrijver Homerus. De opnames, met een budget van $200 miljoen, zijn zoveel mogelijk in het geheim verlopen. Er waren onder meer twee biologen in dienst om de eieren van schildpadden te beschermen op het strand in Mexico, waar een aantal scènes werden gefilmd. Brad Pitt (die de rol van Achilles speelt) kreeg wel een vervelende blessure tijdens de opnames: hij scheurde zijn linker achillespees... De digitale trucage stond onder leiding van Nigel Phelps (Full Metal Jacket, Batman, Pearl Harbor).
Helena is in de Griekse sage een beeldschone vrouw, dochter van Leda en van de Spartaanse koning Tyndareos (of van Zeus, die haar in de gedaante van een zwaan verwekte bij Leda). Helena wordt al op jeugdige leeftijd geschaakt door Theseus maar door haar broers Castor en Pollux, de Dioscuren, bevrijd. Vele mannen - onder wie Odysseus - dingen naar haar hand, maar haar vader laat hen zweren Helena's toekomstige echtgenoot te zullen helpen indien zij geschaakt mocht worden. Helena huwt de Spartaanse vorst Menelaos en krijgt een zoon en een dochter: Nikostratos en Hermione. Wanneer ze tijdens Menelaos' afwezigheid wordt geschaakt door de Trojaanse prins Paris trommelt een boze Menelaos alle Griekse koningen op en zeilde haar met een leger achterna. Onder de helden die hem vergezelden bevonden zich onder meer Achilles,koning Agamemnon, Ajax, Hector, de wijze Nestor en natuurlijk de held Odysseus. De Grieken waren volgens de legende met duizend schepen gekomen; een vergeefse 10-jarige belegering zou beginnen, maar Troje werd uiteindelijk ingenomen dankzij de list met het Houten Paard. Helena keerde met Menelaos weer naar Sparta, maar de goden waren boos, en hun terugtocht zou nog jaren duren.

Trailer van TroyBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Troyhttps://i1.ytimg.com/vi/enJYNuWBJ9g/hqdefault.jpg2004-05-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Wolfgang Petersen regisseerde ook Das Boot (1981), Enemy Mine (1985), "Shattered" (1991), In the Line of Fire (1993), Outbreak (1995), Air Force One (1997) en The Perfect Storm (2000).

Recensies van Troy

Troy - Bioscopen, Tijden & Tickets

Troy in de bioscoop

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Village Roadshow Pictures, Warner Bros.

Cast & Regisseur