compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Sean Bean

Sean Bean

Sean Bean: films, nieuws

 

Biografie van Sean Bean

Still: The Hitcher
Sean Bean in The Hitcher
De Schotse Sean Bean werkte voor zijn acteercarrière in het lasbedrijf van zijn vader. Hij raakte geïnteresseerd in toneel en kreeg een beurs voor de Royal Aacademy of Dramatic Art. Hij slaagde in 1983 en maakte in hetzelfde jaar zijn acteerdebuut in het toneelstuk 'Romeo and Juliet'. Hij maakte zijn filmdebuut in 1986 in Derek Jarmans Caravaggio.

In de jaren tachtig en negentig werd hij een gevestigde acteur op de Engelse televisie. Enkele programma's waarin hij speelde waren 'Clarissa', 'Lady Chatterley' en 'Sharpe'.

Zijn eerste benoemenswaardige Hollywoodrol was die van een Ierse republikeinse terrorist in 'Patriot Games', 1992. Zijn meest bekende rol was die van Boromir in The Lord of the Rings.

Sean Bean staat bekend als een zeer veelzijdige acteur. Hij heeft veel verschillende rollen gespeeld, van koene ridder in The Lord of the Rings, via gepassioneerde aanbidder in "Lady Chatterley's Lover" naar nobele Griek in Troy.

Trivia over Sean Bean

Bean heeft een litteken over zijn oog. Acteur Harrison Ford raakte hem per ongeluk met een boothaak in een scene van 'Patriot Games'.

Sean Bean is een zeer toegewijde fan van de Sheffield United Football Club.

Hij woont sinds februari 2004 in een hotel in Londen vanwege wateroverlast in zijn huis.

Sean Bean In het nieuws

Sean Bean toegevoegd aan cast The Martian

21-10-2014 De nieuwe film van Ridley Scott zal naast Sean Bean ook onder andere Matt Damon, Jeff Daniels en Jessica Chastain in de cast hebben. Het verhaal speelt zich af rondom een gestrande astronaut op Mars die moet zien te overleven.

Sean Bean wint Emmy voor travestietenrol

26-11-2013 Lord of the Rings acteur Sean Bean won gisteren in New York een International Emmy Award voor zijn rol in de tv-serie Accused. Hierin speelt hij een leraar met een vrouwelijk alter ego.

Laatste filmnieuws

Sean Bean Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 17-4-1959
Sean Bean speelde zijn grootste rol in The Lord of the Rings. Daarnaast is hij een zeer veelzijdig acteur die zowel in theater, als op televisie, in films en op de radio zijn werk doet.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

83 films in Rotterdam deze week

83 films in Rotterdam deze week83 films zijn te zien in Rotterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl