compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

Wolfwalkers

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Pitch van Wolfwalkers

Wolfwalkers filmstill

Wolfwalkers filmstill

Delen op facebook
Wolfwalkers
Nederlandse première: 25-11-2020
Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Verenigde Staten, 2020, 103 min,

In Wolfwalkers ontmoet de jonge leerling-jager Robyn — terwijl zij juist met haar vader in Ierland is om de laatste roedel wolven uit te roeien — de mysterieuze en vrijgevochten Mebh, met haar fonkelend rode haar en grote ogen. Zij hoort bij de stam van de Wolfwalkers, die een soort brug zijn tussen wolven en mensen. Wanneer de moeder van Mebh verdwijnt gaat ze samen met Roby op zoek naar haar en Robyn leert heel veel van de wereld van wolven en ze blijken geen demonen te zijn.

Wolfwalkers trailer en bijzonderheden

Eerste animatiefilm die genomineerd werd voor Beste Internationale Speelfilm tijdens de Gotham Awards, de film wordt gezien als Oscar-pretendent. Een Oscar zou Apple TV+ heel goed op de kaart zetten wat eerdere streamingdiensten niet lukte.

Trailer van WolfwalkersBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Wolfwalkershttps://i1.ytimg.com/vi/GuMJSAGWxvE/hqdefault.jpg2020-11-12
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur-duo Tomm Moore en Ross Stewart is bekend van "Song of the Sea (2014) en "The Secret of Kells" (2009), Moore regisseerde die en Stewart was verantwoordelijk voor het visuele deel.

Wolfwalkers - Bioscopen, Tijden & Tickets

Wolfwalkers in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Wolfwalkers zien? Koop of huur de film hier:De jonge leerling-jager Robyn reist met haar vader naar Ierland om te helpen de laatste wolvenroedel uit te roeien. Dan raakt Robyn bevriend met de vrijgevochten Mebh, van de mysterieuze stam van Wolfwalkers.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, dat zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben. Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn wordt steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld. Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren De film wordt sinds zijn première op Filmfestival Toronto de hemel in geprezen en gezien als dé grote kanshebber voor de Oscars. Het zou een terechte bekroning zijn voor regisseur Tomm Moore en zijn studio Cartoon Saloon die eerder al respectievelijk twee (Song of the Sea, The Secret of Kells) en drie Oscarnominaties (The Breadwinner) voor hun vorige films binnen sleepten.

Productiemaatschappij: Apple Original Films, Canal+ (in association with), Cartoon Saloon, Dentsu Entertainment USA, Mélusine Productions, SIF 309 Film Music

Cast & Regisseur

Simon McBurney

Lord Protector
Maria Doyle Kennedy

Mebh's Mother, Moll MacTíre
Paul Young

Sheep Farmer
Jon Kenny

Stringy Woodcutter, Ned
Tomm Moore

Regisseur
Ross Stewart

Regisseur