compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 23-9 t/m 29-9
Film van de week!
MENU

Dark River

***00
Waardering: 3/5

Las aguas bajan turbias

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Dark River

Mark Stanley (Joe Bell)

Mark Stanley (Joe Bell)

Delen op facebook
Dark River
Nederlandse première: 23-7-2020
Verenigd Koninkrijk, 2017, 89 min,

In Dark River reist Alice rond als schaapscheerder en keert terug naar de familieboerderij in Noord-Yorkshire om haar erfdeel te claimen na de dood van haar vader. Haar thuiskomt verwordt snel in een confrontatie met haar broer Joe. Veel oud zeer en rivaliteit komt er naar boven.

Bekijk bij:

CinemembermeJane

Dark River trailer en bijzonderheden

De film is losjes gebaseerd op het roman 'Trespass' van Rose Tremain. In het roman komt er een confrontatie tussen twee sets broers in de zestig, in de film betreft het een broer en een zus van in de dertig.
De film won meerdere filmprijzen waaronder tijdens het Toronto International Film Festival 2017 de Platform Prize - Honorable Mention voor Clio Barnard.

Trailer van Dark RiverBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Dark Riverhttps://i1.ytimg.com/vi/yCTvnwHEqxQ/hqdefault.jpg2020-05-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur en scenarioschrijfster Clio Barnard maakte eerder de speelfilm The Selfish Giant (2013) en de documentaire "The Arbor" (2010).
Deze film heeft drie acteurs uit de bekroonde serie Game of Thrones (2011): Sean Bean (Ned Stark), Mark Stanley (Grenn) en Joe Dempsie (Gendry).
Een ander tv-serie-connectie is Ruth Wilson die Alice speelt, zij speelde ook de personage genaamd Alice in de tv-serie Luther waar 'Alice' een psychopaat was.

Dark River - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dark River in de bioscoop

Wil je Dark River zien? Koop of huur de film hier:


meJane Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Na de dood van haar vader keert Alice (Ruth Wilson) voor het eerst in 15 jaar terug naar haar geboortedorp om de pacht op te eisen van de familieboerderij waarvan zij denkt dat die van haar is.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Na de dood van haar vader keert Alice terug naar haar geboortedorp Yorkshire om de familieboerderij op te eisen. Ze is er 15 jaar niet geweest en haar broer heeft al die jaren de boerderij onderhouden. Hij verwelkomt haar bepaald niet met open armen en het is duidelijk dat haar komst oude wonden open haalt. Om de strijdbijl te kunnen begraven zullen broer en zus hun diep weggestopte trauma’s uit het verleden eerst onder ogen moeten komen. Alleen zo kunnen ze aan het nieuwe hoofdstuk in hun leven beginnen.

Productiemaatschappij: BFI, BFI Film Fund, British Film Institute (BFI) (support), Film 4 (support), Film4 (in association with), Left Bank Pictures, Moonspun Films, Wellcome Screenwriting Fellowship (support), Yorkshire Content Fund (support)

Cast & Regisseur