compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Orlando Bloom

Orlando Bloom

Orlando Bloom: films, nieuws

 

Biografie van Orlando Bloom

Orlando Bloom in Gran Turismo
Orlando Bloom in Gran Turismo
Orlando Bloom werd geboren in Canterbury in Groot-BrittanniŽ. Zijn vader, een politiek activist die voor burgerrechten in Zuid-Afrika streed, stierf toen Bloom vier was. Hij groeide daarna op samen met zijn moeder en oudere zus Samantha.

Vanwege dyslexie had Orlando Bloom moeite met school. Hij richtte zich dan ook vooral op andere dingen zoals poŽzie en theater. Op zestienjarige leeftijd verhuisde hij naar Londen om voor het nationale theater te acteren.

Vanaf 2000 was Bloom in verschillende TV-series te zien. Zijn grote doorbraak kwam het jaar daarna toen hij 'Legolas Greenleaf' speelde in The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Vervolgens was hij ook in de twee vervolgdelen van de trilogie te zien.

Na het enorme succes van The Lord of the Rings heeft Orlando Bloom zich definitief bij de grote Hollywood-sterren gevoegd. Hij speelde in 2004 samen met Brad Pitt in Troy en in Kingdom of Heaven (2005) met "Natalie Cox".

In 2006 speelde hij opnieuw in de megaproductie Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest met Johnny Depp. Ook in het vervolg Pirates of the Caribbean: At World's End zal hij 'Will Turner' vertolken.

Trivia over Orlando Bloom

Werd in verschillende lijsten verkozen tot een van de meest sexy mensen ter wereld.

Orlando Bloom In het nieuws

Orlando Bloom in vijfde Pirates film

Array

17-8-2015 Het is bevestigd dat Orlando Bloom zal terugkeren in het vijfde deel van Pirates of the Caribbean. Uiteraard zal ook Johnny Depp in de film te zien zijn. Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales komt in 2017 uit.

Still uit Catching Fire (c) Independent Films

MTV Movie Awards naar The Hunger Games

Array

14-4-2014 The Hunger Games: Catching Fire is de grote winnaar van de MTV Movie Awards. De film won niet alleen de award voor beste film maar ook Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson kregen de prijs voor beste actrice en beste acteur.

Speelweek 50: deze week in premiŤre

Array

11-12-2013 Pak de winterjas maar van de kapstok want het is tijd voor nieuwe films in de bioscopen. Vandaag hebben vijf films hun aftrap in de Nederlandse en morgen ook nog eens zeven. De film van de week is Soof.

Orlando Bloom genoemd als nieuwe Batman

Array

12-8-2013 Er gaan geruchten dat Orlando Bloom de rol van Batman zal krijgen in aankomende films. Een van die films zal een film met zowel Superman als Batman zijn. Ook is er een Justice League film in aantocht met nog meer superhelden.

Still uit de clip met Seth Rogen, Danny McBride en Elijah Wood.

SHORT 84: Fight For Your Right (Revisited)

Array

7-5-2012 Dit weekend werd het nieuws bekend dat Adam Yauch van The Beastie Boys is overleden. Dan is de keuze voor de Short van de week helaas makkelijk: de videoclip van Fight For Your Right (Revisited) die maar liefst 30 minuten duurt.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Orlando Bloom Feiten

acteur
Geboren 13-1-1977
Orlando Bloom werd in korte tijd een van de grootste Hollywoodsterren door zijn rollen in The Lord of the Rings en Pirates of the Caribbean.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

51 films in Nijmegen deze week

51 films in Nijmegen deze weekDe laatste filmvertoning in Nijmegen is vanavond om 22:10 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl