compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > King Arthur: Legend of the Sword

King Arthur: Legend of the Sword

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

actie, avontuur, drama, fantasy

Pitch van King Arthur: Legend of the Sword
Charlie Hunnam (King Arthur)
Charlie Hunnam (King Arthur)
Delen op facebook
King Arthur: Legend of the Sword
Nederlandse première: 11-5-2017
Australië, Verenigde Staten, 2017, 126 min,
Als Arthur nog een jongen is wordt zijn vader vermoord, waarop zijn oom onrechtmatig op de troon gaan zitten. Arthur groeit vanaf dat moment op straat. Maar zodra hij een zwaard uit een steen trekt kan zijn ware herkomst niet meer ontkennen en moet hij vechten voor zijn recht.
trailer en bijzonderheden over King Arthur: Legend of the Sword
Of Koning Arthur echt heeft bestaan is nog steeds de vraag. Zijn naam is omgeven door mythes en sagen. Zijn verhaal heeft in ieder geval vele kunstenaars geïnspireerd.
Aanloop van King Arthur: Legend of the Sword
De rol van oom Vortigern wordt gespeeld door Jude Law, momenteel te zien in de TV-serie The Young Pope. Ook speelt hij naast "Halina Rijn" in een toneelstuk van Toneelgroep Amsterdam.
BioscoopAgenda van King Arthur: Legend of the Sword

King Arthur: Legend of the Sword in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Regisseur Guy Ritchie brengt met zijn dynamische stijl het epische actie-avontuur King Arthur: Legend of the Sword naar het grote scherm.

Regisseur Guy Ritchie brengt met zijn dynamische stijl het epische actie-avontuur King Arthur: Legend of the Sword naar het grote scherm. Met Charlie Hunnam in de hoofdrol is de film een revolutionaire versie van de klassieker over de Excalibur-mythe en volgt Arthur’s reis van de straat naar de troon. Wanneer Arthur’s vader wordt vermoord, pakt zijn oom Vortigern (Jude Law) de troon. Bestolen van zijn erfgoed en zijn identiteit, vecht hij zijn weg naar boven via de achterbuurten van de stad. Maar op het moment dat hij het zwaard uit de steen trekt, verandert zijn leven volledig en moet hij zijn ware identiteit accepteren....tegen wil en dank.