compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Matthew McConaughey

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey: films, nieuws

 

Biografie van Matthew McConaughey

Michelle Dockery en Matthew McConaughey in The Gentlemen
Michelle Dockery en Matthew McConaughey in The Gentlemen
Matthew McConaughey groeit op in Longview, Texas. Hij studeert aanvankelijk rechten, maar komt er net voor zijn examens achter dat hij zich liever op film concentreert. Hij maakt zijn acteerdebuut in 1991 in enkele studentenfilms. Kort daarna ontmoet hij een casting director, die hem in het drama Dazed and Confused cast. Zijn aanvakelijke bijrol groeit dankzij improvisatiewerk van zelf.

Zijn doorbraak volgt met de films "Lone Star" en A Time to Kill, naast "Sandra Bullock en "Kevin Spacey". Kort daarop speelt hij in "Contact" naast "Jodie Foster" en "Steven Spielberg"'s "Amistad", waarvoor hij een miljoen dollar als salaris ontvangt.

In het nieuwe millennium speelt McConaughey veelal in romantische komedies als "The Wedding Planner" (2001), "How to Lose a Guy in 10 Days" (2003) en "Failure to Launch" (2006).

Trivia over Matthew McConaughey

Heeft relaties gehad met onder meer Janet Jackson, Sandra Bullock en Penélope Cruz.

Matthew McConaughey In het nieuws

Matthew McConaughey in Gold (c) The Searchers, artikel gaat verder onder de foto.

Gold recensie

'Graaft niet diep genoeg'

15-3-2017 Het is alweer ruim tien jaar geleden dat Stephen Gaghan met Syriana voor het laatst een bioscoopfilm regisseerde. In die film werd geboord naar olie, in zijn nieuwste trekt Matthew McConaughey de Indonesische jungle in op zoek naar goud.

Hellen Mirren in Eye in the Sky.

Speelweek 19: nieuw in de bios!

11-5-2016 De filmwereld heeft momenteel alle ogen gericht in Cannes maar hier in Nederland komen er gewoon weer nieuwe films uit! De film van de week is Eye in the Sky.

Idris Elba in The Dark Tower

2-3-2016 De verfilming van The Dark Tower heeft al zo'n lange aanlooptijd gehad dat we het pas geloven dat de film er is als hij gaat draaien maar nu is er een cast bekend gemaakt. En die ziet er al goed uit!

Matthew McConaughey in The Dark Tower

17-11-2015 De verfilming van Stephen King's The Dark Tower is al jaren in productie maar nu lijkt er een beetje vaart in te zitten. Matthew McConaughey is gesprek om de ro van Walter Padick op zich te nemen.

Interstellar still

Speelweek 45: Nieuw in de bioscoop

5-11-2014 De maand van de pompoenen, de herfstvakantie en Halloween is voorbij. November doet zijn intrede. De eerste week brengt een gevarieerd programma. Met veel Nederlandse films, internationale producties en de film van de week, Interstellar.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Matthew McConaughey Feiten

Matthew McConaughey in The Lincoln Lawyer
acteur, producent, stemacteur
Geboren 4-11-1969
Matthew McConaughey breekt door in A Time to Kill. Hij speelt in films van Robert Zemeckis en Steven Spielberg en speelt in verschillende romantische komedies.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

84 films in Den Haag deze week

84 films in Den Haag deze weekDe laatste filmvertoning in Den Haag is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl