compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Films > White Boy Rick

White Boy Rick

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

drama, misdaad

Pitch van White Boy Rick
De veertienjarige Richard Wersche Jr. werd in de jaren tachtig de jongste FBI-informant ooit. Maar toen de FBI Wersche Jr. op zijn 17e niet meer nodig had, bleef hij actief in de wereld van de cocaïne.
Delen op facebook
White Boy Rick
Nederlandse première: 3-1-2019
Verenigde Staten, 2018, 111 min,
trailer en bijzonderheden over White Boy Rick
De echte Richard Wersche Jr. werd tot levenslang veroordeeld, maar zal eerder vrijkomen. Hij moet nog iets meer dan drie jaar zitten in een gevangenis in Florida.
Aanloop van White Boy Rick
Matthew McConaughey speelde eerder in Interstellar, "The Wolf of Wallstreet" en Dallas Buyers Club.
BioscoopAgenda van White Boy Rick

White Boy Rick in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Het waargebeurde verhaal van Richard Wershe Jr (Matthew McConaughey), die in de jaren tachtig als informant voor de politie undercover ging in de Amerikaanse drugshandel.

White Boy Rick is gebaseerd op het aangrijpende waargebeurde verhaal van een vader (Matthew McConaughey) en zijn tienerzoon, Rick Wershe Jr. (Richie Merritt) uit een arbeidersgezin in het Detroit van de jaren tachtig. In die tijd was de crackepidemie en de strijd tegen drugs heviger dan ooit. Rick Wershe Jr. ging undercover als drugsdealer, totdat zijn opdrachtgevers binnen de FBI hem in de steek lieten en hij een levenslange gevangenisstraf kreeg.