compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 19: nieuw in de bios!

Speelweek 19: nieuw in de bios!

De filmwereld heeft momenteel alle ogen gericht in Cannes maar hier in Nederland komen er gewoon weer nieuwe films uit! De film van de week is Eye in the Sky.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) heeft de leiding over een drone-missie en moet een groep terroristen uitschakelen. Een dronepiloot Steve Watts (Aaron Paul) ziet echter een klein meisje bij de schuilplaats van de terroristen. Wat moeten ze doen?

De vier hoofdrolspelers van de film hebben hun scenes ieder ergens anders opgenomen. Daardoor ze hebben elkaar niet ontmoet tijdens de opnames.

Dan Money Monster, een film die ook in Cannes te zien zal zijn. Lee Gates, gespeeld door George Clooney, is een TV-presentator met een populair financieel programma. Hij en zijn TV-crew worden live gegijzeld door een verbolgen investeerder. Gates en zijn producent moeten zorgen in leven te blijven op live televisie.

Iets heel anders is Midnight Special dat eerder dit jaar het Imagine Film Festival opende: Roy heeft een zoon met buitengewone gaven. Hij slaat op de vlucht voor religieuze extremisten en de overheid. Al snel leidt dit tot een nationale klopjacht. Roy doet alles om zijn zoon Alton te beschermen.

[url=http://www.biosagenda.nl/nieuws_midnight-special-recensie_6071.html]Vergeet ook niet onze recensie te lezen![url]

Heb je meer zin in humor dan kan je naar Barbershop: A Fresh Cut. Er zijn grote veranderingen op komst in de kapperszaak van Calvin (Ice Cube). Waar zijn zaak voorheen een mannenbolwerk was, heeft hij nu aantal vrouwelijke leerlingen in dienst. Het complete team probeert de zaak en de buurt een boost te geven.

Dit is de derde film in de Barbershop-serie. De eerste Barbershop kwam uit in 2002.

In Un homme à la hauteur raakt een mooie advocate raakt haar mobiele telefoon kwijt. Ze wordt gebeld door Alexandre, die de telefoon gevonden heeft. Het klikt meteen aan de telefoon en de twee plannen een afspraakje. De date gaat echter niet zoals gepland als blijkt dat de charmante Alexandre maar 1,40 lang is.

Hoofdrolspeler Jean Dujardin brak door met zijn rol in het Oscarwinnende The Artist. Later was hij ook te zien in bijvoorbeeld The Wolf of Wall Street.

Truman is een Argentijnse film met Ricardo Darín, bekend van El secreto de sus ojos.

De vijftigjare Julián is terminaal ziek en besluit de rest van zijn leven te genieten. Zijn oude vriend Tomás komt uit Canada over om met hem een aantal steden te bezoeken. Samen gaan ze op zoek naar een nieuwe eigenaar voor de hond van Julián: Truman.

We sluiten af met "The Sea of the Trees": Arthur, gespeeld door Matthew McConaughey, lijdt onder een zwaar verlies. Hij reist naar een Japans bos om daar zijn leven te overdenken. Hij ontmoet daar een Japanse man (Ken Watanabe) die zelfmoord overweegt. Samen beginnen ze aan een reis van zelfreflectie.

De film speelt zich af in het Aokigahara-bos. De film The Forest gaat ook over dat bos.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.