compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 16-3 t/m 22-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Penélope Cruz

Penélope Cruz

Penélope Cruz: films, nieuws

 

Biografie van Penélope Cruz

Luana Giuliani en Penélope Cruz in L'immensità
Luana Giuliani en Penélope Cruz in L'immensità
Cruz brak in Spanje door met haar rol in de film Belle Epoque (1992), welke een Oscar won voor beste film in een vreemde taal.

Zij werkt voor het eerst samen met Pedro Almodóvar in de film Live Flesh en in hun volgende gezamenlijke film All About My Mother breekt ze internationaal door met haar rol van de mooie non.

Hierna begint ze aan een redelijk succesvolle carrière als internationale filmster en staat ze heel lang in de schijnwerpers als de vriendin van Tom Cruise. Haar ster lijkt tanende totdat ze weer samenwerkt met Almodóvar in de film Volver (2006).
Alom wordt ze gezien als de nieuwe Sophia Loren.

Trivia over Penélope Cruz

L'immensità trailer
Ze studeerde klassiek ballet aan het Nationaal Conservatorium in Madrid, en theater op de school van Christina Rota in New York. In Spanje is ze zeer bekend als ambassadrice van Moeder Theresa, waarvan het gerucht gaat dat zij haar hele salaris van The Hi-Lo Country aan haar schonk.

Penélope Cruz In het nieuws

{Loving Pablo) Escobar © 2018 DFW/BiosAgenda.nl

Interview met de regisseur van Escobar

Een liefdesverhaal met een lompe drugsbaas

2-6-2018 De beruchte Colombiaanse drugsbaas Pablo Escobar komt in veel series en films voor, waaronder de razendpopulaire hitserie 'Narcos'. Nu is er ook Escobar, met Javier Bardem en Penélope Cruz. BiosAgenda.nl sprak de Spaanse regisseur Fernando León de Aranoa over zijn film.

Elvira Minguez in 'El guardián invisible' (2017)

Spaanse Elvira Mínguez in Nederlandse film

In romkom 'Mi Vida' gaat Loes Luca op Spaanse les

29-5-2018 De Spaanse actrice Elvira Mínguez speelt tegenover Loes Luca in de Nederlandse romkom Mi vida (Mijn Leven). Mínguez speelde meest recent in Todos lo saben, een voor een Gouden Palm genomineerde thriller met Penélope Cruz en Javier Bardem.

© Universal Pictures

Speelweek 37: nieuw in de bios!

14-9-2016 Het is bloedjeheet vandaag. Vergeet niet dat de meeste bioscopen airco hebben! Er komen deze week zeven nieuwe films uit en de film van de week is Bridget Jones's Baby.

TV-tip, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, 20:30 op SBS6

30-9-2013 Het vierde deel van de Pirates of the Caribbean films brengt Jack Sparrow aan boord van het schip van Blackbeard. Ook ontmoet hij zijn oude vlam gespeeld door Penélope Cruz.

Still uit de vierde Pirates film.

TheReview: Pirates of the Caribbean: On stranger tides

17-5-2011 Captain Jack Sparrow is terug met zijn crew en wel met een vierde film in 3D. De piraten zijn nog altijd op zoek naar de eeuwige jeugd. Maar waarom eigenlijk?

<  123  >
Laatste filmnieuws

Penélope Cruz Feiten

Penélope Cruz in L'immensità
acteur, producent, stemacteur
Geboren 28-4-1974
Cruz brak in Spanje door met haar rol in de film Belle Epoque (1992). Hierna volgt een succesvolle carrière als internationale filmster. Speelde in Volver in 2006.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

79 films in Eindhoven deze week

79 films in Eindhoven deze weekDe laatste filmvertoning in Eindhoven is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl