compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Penélope Cruz

Penélope Cruz

Penélope Cruz: films, nieuws

 

Biografie van Penélope Cruz

Penélope Cruz in Ferrari
Penélope Cruz in Ferrari
Cruz brak in Spanje door met haar rol in de film Belle Epoque (1992), welke een Oscar won voor beste film in een vreemde taal.

Zij werkt voor het eerst samen met Pedro Almodvar in de film Live Flesh en in hun volgende gezamenlijke film All About My Mother breekt ze internationaal door met haar rol van de mooie non.

Hierna begint ze aan een redelijk succesvolle carrire als internationale filmster en staat ze heel lang in de schijnwerpers als de vriendin van Tom Cruise. Haar ster lijkt tanende totdat ze weer samenwerkt met Almodvar in de film Volver (2006).
Alom wordt ze gezien als de nieuwe Sophia Loren.

Trivia over Penélope Cruz

Ze studeerde klassiek ballet aan het Nationaal Conservatorium in Madrid, en theater op de school van Christina Rota in New York. In Spanje is ze zeer bekend als ambassadrice van Moeder Theresa, waarvan het gerucht gaat dat zij haar hele salaris van The Hi-Lo Country aan haar schonk.

Penélope Cruz In het nieuws

Penelope Cruz in nieuwe Lars von Trier

Array

10-2-2010 Lars von Trier is met een nieuwe film bezig: Melancholia. Nu is bekend dat "Penelope Cruz" de hoofdrol gaat spelen.

'Slumdog' ook aan top bij BAFTA's

Film Danny Boyle wint zeven Britse awards

9-2-2009 Dit weekend werden de BAFTA's, de belangrijkste Britse filmprijzen, uitgereikt. De reeds met prijzen overladen film Slumdog Millionaire wist ook in Londen de meeste awards binnen te slepen.

Tropic Thunder op één ondanks protesten

The Dark Knight in vijfde week nummer twee in VS

18-8-2008 De komedie Tropic Thunder met Ben Stiller, Jack Black en Robert Downey Jr. heeft in het eerste weekend de eerste plaats in de Amerikaanse box office weten te bemachtigen. Daarmee is na vijf weken de hegemonie van The Dark Knight doorbroken.

Laatste filmnieuws

Penélope Cruz Feiten

Penélope Cruz in L'immensit
acteur, producent, stemacteur
Geboren 28-4-1974
Cruz brak in Spanje door met haar rol in de film Belle Epoque (1992). Hierna volgt een succesvolle carrire als internationale filmster. Speelde in Volver in 2006.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

56 films in Haarlem deze week

56 films in Haarlem deze weekVandaag wordt er in Haarlem maar liefst 89 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl