compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Dolor y gloria

Dolor y gloria

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pain and Glory

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis

Pitch van Dolor y gloria
Antonio Banderas (Salvador Mallo)
Antonio Banderas (Salvador Mallo)
Delen op facebook
Dolor y gloria
Nederlandse première: 19-9-2019
Spanje, 2019, 113 min,
Salvador Mallo is een regisseur die teert op vergane glorie. Wanneer een oude film van hem onder het stof vandaan wordt gehaald, wil hij vrede sluiten met zijn verleden. Hij moet echter ook de demonen uit zijn jeugd onder ogen komen.
trailer en bijzonderheden over Dolor y gloria
Oscarwinnende regisseur Pedro Almodóvar noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe. Dolor y gloria ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won.
Aanloop van Dolor y gloria
Regisseur Pedro Almodóvar is vooral bekend van zijn recente films Los abrazos rotos (2009), Volver (2006) en Todo Sobre Mi Madre (1999).
In Los Amantes Pasajeros (2013) werkten Antonio Banderas en Penélope Cruz voor het eerst samen in een film van Almodóvar. Banderas werd beroemd dankzij de film van Almodóvar Mujeres al Borde de un Ataque de Nervios (1988), welke de Oscar voor beste buitenlandse films kreeg. Cruz werkte voor het eerst samen met Almodovar in Carne Trémula (1997).
BioscoopAgenda van Dolor y gloria

Dolor y gloria in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Dolor y gloria is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver, Todo Sobre Mi Madre), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.

Dolor y gloria is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver, Todo Sobre Mi Madre), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz. Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen. Oscarwinnende regisseur Pedro Almodóvar noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe. Dolor y gloria ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won. Na Los Amantes Pasajeros (2013) betekent Dolor y gloria de tweede samenwerking van Banderas en Penélope Cruz in een film van Almodóvar.