compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Todo Sobre Mi Madre

Todo Sobre Mi Madre

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama

Pitch
Na het overlijden van haar zoon Esteban reist Manuela naar Barcelona, op zoek naar de vader met wie ze noodgedwongen moest breken. Esteban's vader gaat tegenwoordig als vrouw door het leven en heeft nooit van het bestaan van zijn zoon geweten. Manuela zoekt de rosse buurt van Barcelona af en treft daar een vroegere vriendin. Samen proberen ze weer wat van het leven te maken en door allerlei verwikkelingen lijkt zelfs het leven van Manuela weer zin te krijgen.
Delen op facebook
Todo Sobre Mi Madre
Nederlandse première: 12-9-2019
Spanje, 1999, 100 min,
Todo Sobre Mi Madre trailer en bijzonderheden
In films van Pedro Almodóvar staan vrouwen altijd centraal en de enscenering is meestal postmodernistisch.
Almodóvar mocht veel prijzen voor deze film ontvangen waaronder een Oscar.
Aanloop
Pedro Almodóvar (Spanje, 1951) debuteerde met "Film Político" (1974). Hij was ook verantwoordelijk voor o.a. Laberinto de Pasiones (1982), Mujeres al Borde de un Ataque de Nervios (1988), ¡Átame! (1990) en Hable con ella (2002)
Todo Sobre Mi Madre - Bioscopen, Tijden & Tickets

Todo Sobre Mi Madre in de bioscoopSynopsis distributeur
Todo Sobre Mi Madre van regisseur Pedro Almodóvar is een bitterzoet drama over verlies, spijt, verlangen en vriendschap.

Todo Sobre Mi Madre van regisseur Pedro Almodóvar is een bitterzoet drama over verlies, spijt, verlangen en vriendschap.
Wanneer haar zoon Esteban verongelukt, besluit verpleegster Manuela (Cecilia Roth) terug te keren naar Barcelona, de stad waar ze een groot deel van haar leven woonde. Het is ook de stad waar ze de vader van Esteban leerde kennen. Om haar overleden zoon een laatste eer te bewijzen, wil ze nog één keer de man ontmoeten die ze altijd voor hem verborgen hield.
.