compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 13-8 t/m 19-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview: Pirates of the Caribbean: On stranger tides
Filmrecensie

TheReview: Pirates of the Caribbean: On stranger tides

Captain Jack Sparrow is terug met zijn crew en wel met een vierde film in 3D. De piraten zijn nog altijd op zoek naar de eeuwige jeugd. Maar waarom eigenlijk?

Delen op facebook
Still uit de vierde Pirates film.

Still uit de vierde Pirates film.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Jack (Johnny Depp) moet zijn hand weer over zijn hart strijken en kan in deze film niet alleen maar aan zijn eigen piratenleventje denken.

Om te overleven in deze film worden de rollen deze keer omgedraaid. Jack’s medespelers waaronder piraat Blackbeard (Ian McShane) en zijn dochter Angelica (Penélope Cruz) nemen dit keer Jack op sleeptouw en komen voor redelijk hete vuren te staan.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides geeft de kijker toch een andere dimensie mee en dat komt niet alleen door de 3D effecten. De sfeer in de film lijkt anders en ik denk dat het komt door de nieuwe regisseur. De geruchten gaan dat regisseur Gore Verbinski, die de andere drie delen geregisseerd heeft, zich teruggetrokken heeft vanwege eerdere problemen rond de scripts. Dit maakte hij overigens al bekend voordat de scripts waren geschreven voor deel vier.

Regisseur Rob Marshall heeft de regie in handen genomen voor het vierde (en laatste?) deel. Na het zien van de eerste drie delen van “Pirates of the Caribbean” vind ik het vierde deel iets minder spectaculair dan de voorgaande drie films. De rode draad van het verhaal kennen we inmiddels wel en daar worden steeds meer intriges om heen gesponnen. Maar er komen magische elementen in de film voor die we nog niet eerder in de “Pirates of the Caribbean” films gezien hebben. Deze magische elementen doen mij denken aan films uit de “Harry Potter” en “Indiana Jones” serie.

Kortom: een echte fan mag dit deel natuurlijk niet missen. Deel vier van de serie heeft echter wel duidelijke verschillen met zijn voorgangers.

Toyah Boer

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.