compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview: Whatever Works
Filmrecensie

TheReview: Whatever Works

10-11-2009 In de nieuwe Woody Allen film Whatever Works keert de filmmaker terug naar New York. Helemaal nieuw is de film eigenlijk niet want Woody Allen schreef het script voor deze film al in de jaren zeventig. Zijn beoogde hoofdrolspeler, Zero Mostel, overleed echter en Allen legde het script weg.

Delen op facebook

Onlangs koos hij ervoor om het alsnog te verfilmen met in de hoofdrol “Larry David”, bekend als een van de makers van Seinfeld en de hoofdrolspeler in “Curb Your Enthusiasm ”.
Larry David speelt Boris, een professor die zijn chique leven in de Upper East Side inruilt voor een meer zonderling bestaan in een achterstandswijk. Dan ontmoet hij de naïeve Melodie St. Ann Celestine, die tijdelijk bij hem in gaat wonen. Boris ergert zich duidelijk aan de domheid van Melodie en laat het niet na haar hier constant aan te herinneren. Boris en Melodie groeien echter steeds meer naar elkaar toe en oercynicus Boris lijkt iets te ontdooien.

Wat volgt zijn verschillende bizarre en grappige situaties waar niemand elkaars visie over het leven lijkt te willen begrijpen. Hier zijn vooral de zeer geestige dialogen en monologen van David die Whatever Works een zeer vermakelijke film maken. Het eloquente gemopper van Boris en zijn donkere kijk op het leven zijn lekker cynisch en grappig.

Hoewel het plot zich naar het einde toe wat onhandig ontwikkelt weet Woody Allen er toch een mooi liefdesverhaal van te maken. Ondanks al het cynisme heeft de film een mooie boodschap: je moet in het leven en de liefde datgene doen wat voor je werkt zolang er niemand maar last van heeft.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.