compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview: Up
Filmrecensie

TheReview: Up

2-10-2009 Up is inmiddels al weer de tiende animatie film van de Pixar studio die met Toy Story een nieuwe standaard zette voor dergelijke films.

Delen op facebook

“Up” vertelt het verhaal van de 78-jarige Carl droomde zijn hele leven over wereldreizen. Door omstandigheden is dit er nooit van gekomen. Nadat hij de 8-jarige boyscout Russell ontmoet, gaat Carl op een avontuur waar hij zijn hele leven al op wachtte.

Het eerste wat opvalt in de film is de ontplooiing van het verhaal: we maken kennis met de jonge Carl, vol idealen en wilde plannen en zijn vrouw Ellie. In een woordeloze epiloog zien hoe Carl zich ontwikkelt tot een ietwat bittere man die v die met pensioen is na zijn hele leven ballonverkoper is te zijn geweest.

Als zijn huis ook nog eens gesloopt dreigt te worden is voor Carl te worden is de maat voor hem vol en gaat met een grote hoeveelheid ballon en zijn complete huis op reis waarbij de drukke padvinder Russell als verstekeling meereist.

Op die reis maakt men vervolgens kennis met bijna uitgestorven vogels, pratende honden en een oude ontdekkingsreiziger. Uiteraard gaat dit met de nodige problemen gepaard.

De film is zeer mooi geanimeerd. De film is ook in 3D te zien en dat is zeker een aanrader. De mooie landschappen en actiescènes krijgen letterlijk een extra dimensie in 3D.

Up is een mooie, ietwat sentimentele, familiefilm. De film kent zo zijn zoetsappige momenten maar voor de rest is het een aanrader.

Up gaat 7 oktober in première.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.