compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview: Something Borrowed
Filmrecensie

TheReview: Something Borrowed

Something Borrowed is een nieuwe romantische komedie van Luke Greenfield met in de hoofdrollen Ginnifer Goodwin en Kate Hudson.

Delen op facebook
Kate Hudson en Ginnifer Goodwin

Kate Hudson en Ginnifer Goodwin

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De introverte Rachel (Ginnifer Goodwin) begint aan haar 30ste verjaardag en haar extravagante en beste vriendin Darcy (Kate Hudson) vindt dat dat niet zomaar voorbij mag gaan. Om Rachel te verrassen organiseert Darcy een verjaardagsfeest voor haar dat eindigt in een serieus liefdesavontuur.

Na afloop van het verjaardagsfeest belandt Rachel in een dronken bui in bed met Dex, een oud studiegenoot maar ook Darcy’s verloofde. Natuurlijk was dit niet de bedoeling en daarom verzinnen Rachel en Dex een goed verhaal om Darcy te misleiden.
Al snel ontmoeten Rachel en Dex elkaar weer en beseffen ze wat er allemaal is gebeurd. Was het voorval nou wel echt een vergissing of voelen de twee toch meer voor elkaar?De film gaat vlot van start waarbij je goed moet opletten wie wie is om de draad niet kwijt te raken. Daardoor weet de filmmaker goed hoe hij de aandacht van de kijker moet vasthouden. Je moet blijven nadenken en dat is prettig.
Over het acteerwerk valt weinig te klagen, de hoofdrolspelers hebben zich goed ingeleefd in hun rol. Wel is de film vrij 'Amerikaans' : de film kan nogal clichématig overkomen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere archetypen; de homoseksueel, iemand die vreemd gaat, de mooie vrouw en het lelijke eendje: oftewel voor ieder wat wils en allemaal types waarmee het publiek zich zou kunnen identificeren.

Something Borrowed is te vergelijken met bijvoorbeeld de film The Proposal of American Pie. De film is dan ook aan te raden voor dames en eventueel heren die van romcoms houden. Het is een leuke film voor een Ladies Night.

Toyah Boer

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.