compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ryan Phillippe

Ryan Phillippe

Ryan Phillippe: films, nieuws

 

Biografie van Ryan Phillippe

Ryan Phillippe werd in 1974 geboren in New Castle. Op zijn vijftiende raakte hij geïnteresseerd in acteren en twee jaar later werd hij bij een kapper gespot door een casting agent die hem audities voor New York toezond.

Phillippes acteer carrière begon met een rol in het dagelijkse ABC drama 'One Life to Live' in 1992 en 1993. Hij speelde hiermee het eerste tiener homokarakter in een dagelijkse soap opera. In 1997 speelde hij in de horror film I Know What You Did Last Summer samen met Sarah Michelle Gellar en Jennifer Love Hewitt. De film was een succes waardoor Ryan Phillippe voor grotere films werd gecast. Hij speelde o.a. in 54 (1998) en Cruel Intentions (1999).

In 2006 speelde Phillippe in de oorlogsfilm Flags of Our Fathers van Clint Eastwood. Hij kreeg hier positieve kritieken voor en beschouwde het zelf ook als een zeer belangrijke rol voor zijn acteer carrière. Daarna speelde hij in de thriller Breach, Chaos en de Irak oorlog film Stop-Loss. Hij runt samen met zijn vrienden Breckin Meyer, Seth Green en David E. Siegal het filmproductie bedrijf Lucid Films.

Trivia over Ryan Phillippe

Ryan Phillippe is zeven jaar getrouwd geweest met actrice Reese Witherspoon. Ze hebben samen een dochter.

Phillippe heeft de zwarte band in Tae Kwon Do.

Zijn hobby's zijn fotografie, striptekenen en schrijven.

Ryan Phillippe In het nieuws

TV-tip: Cruel Intentions, 20:30 op RTL8

Array

22-7-2014 Twee prepschool leerlingen (Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe) zijn zeer bedreven in het manipuleren van andere leerlingen en vertellen elkaar steeds weer over hun bedtriomfen. Uit verveling sluiten zij een weddenschap en vervolgens lijkt liefde sterker dan lust.

Laatste filmnieuws

Ryan Phillippe Feiten

acteur, producent
Geboren 10-9-1974
Ryan Phillippe begon zijn acteercarrière als homoseksuele tiener in de serie One Life to Live. Hij verwierf algemene bekendheid door zijn rol in de horror film I Know What You Did Last Summer en speelde vervolgens in verschillende tiener-, dan wel oo

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

86 films in Den Haag deze week

86 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 123 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl