compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Melancholia

Melancholia

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarAngst

Pitch van Melancholia

John Hurt (Dexter) en Kirsten Dunst (Justine)

John Hurt (Dexter) en Kirsten Dunst (Justine)

Delen op facebook
Melancholia
Nederlandse première: 25-8-2011
Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden, 2011, 130 min,
Twee zussen, gespeeld door "Kirsten Dunst" en "Charlotte Gainsbourg", groeien steeds verder uit elkaar. Na de bruiloft van de een wordt bekend dat de aarde binnen korte tijd zal vergaan. De ene zus wordt overvallen door melancholie terwijl de andere zus bang is voor wat komen gaat.

Melancholia trailer en bijzonderheden

Tijdens de persconferentie in Cannes, waar de film werd vertoond, shockeerde regisseur "Lars von Trier" het publiek door te zeggen dat hij nazi sympathieën had. Hoewel hij hier zijn excuses aanbood verklaarde het filmfestival hem tot persona non grata.
Trailer van MelancholiaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Melancholiahttps://i1.ytimg.com/vi/x_xsm46s2Gg/hqdefault.jpg2011-08-25

Aanloop

Dit is niet de eerste keer dat Lars von Trier en "Charlotte Gainsbourg" samen werken. Gainsbourg zat ook al in Antichrist.

Recensies van Melancholia

Melancholia - Bioscopen, Tijden & Tickets

Melancholia in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: arte France Cinéma, Canal+, Danmarks Radio (DR), Film i Väst, Liberator Productions, Memfis Film, Slot Machine, Sveriges Television (SVT), Zentropa Entertainments, Zentropa International Köln

Nieuws over Melancholia