compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 9-12 t/m 15-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Kiefer Sutherland

Kiefer Sutherland

Kiefer Sutherland: films, nieuws

 

Biografie van Kiefer Sutherland

Mirrors
Paula Patton en Kiefer Sutherland in Mirrors
Kiefer Sutherland werd in 1966 geboren in Londen als zoon van de succesvolle Canadese acteurs Donald Sutherland en Shirley Douglas. In 1983 speelde hij in zijn eerste film, 'Max Dugan Returns', samen met zijn vader. In 1987 brak hij door met zijn hoofdrol in 'The Lost Boys', waarvoor hij en regisseur 'Daniel Petrie' een Genie award nominatie voor beste acteur en regisseur kregen.

Sutherland verhuisde van Canada naar Los Angeles en verscheen in de televisieserie 'The Mission' en in de televisiefilm 'Trapped in Silence' (1986). In 1992 speelde hij in "Article 99" en in het militaire drama A Few Good Men, naast Jack Nicholson en Tom Cruise. Twee jaar later verscheen hij samen met Jeff Bridges en Nancy Travis in de Amerikaanse versie van 'The Vanishing'.

In 1997 was hij te zien in Dark City, een speciale presentatie op het Filmfestival in Cannes. Hij regisseerde mee aan 'Truth or Consequences, N.M.'. Vanaf 2001 speelt hij de rol van geheim agent Jack Bauer in de televisieserie 24. Voor deze rol won hij in 2002 een Golden Globe en in 2006 twee Emmy Awards. In een interview in tijdschrift Rolling Stone vertelde Sutherland dat hij tien maanden per jaar aan 24 werkt.

Trivia over Kiefer Sutherland

Kiefer Sutherland heeft een dochter met actrice Camelia Kath.

Sutherland wist pas op zijn achttiende dat zijn vader acteur was.

Zijn tweelingzus Rachel Sutherland is een televisieproducent en supervisor in Toronto.

Kiefer Sutherland In het nieuws

Corey Haim (38) overleden

10-3-2010 Acteur Corey Haim is vandaag overleden. Hij is 38 jaar geworden. Hij is vermoedelijk aan een overdosis drugs gestorven.

Drie Musketiers wordt opnieuw verfilmd

Millennium Films brengt verhaal Alexandre Dumas weer tot leven

12-6-2008 Het relatief onbekende en onafhankelijke Millennium Films bracht eerder dit jaar de Rambo serie weer tot leven. De filmmaatschappij richt zich op bekende oude titels om zo op effectieve wijze een publiek voor zich te winnen.

Film 24 pas na einde serie in de bioscoop

24-4-2007 Het script voor de filmversie van de populaire televisieserie '24' is klaar, maar volgens de producenten komt de film pas in de bioscoop nadat de laatste uitzending van '24' op televisie is geweest, dat meldt Cinema Blend.

Laatste filmnieuws

Kiefer Sutherland Feiten

acteur, regisseur, stemacteur
Geboren 21-12-1966
Kiefer Sutherland, zoon van Donald Sutherland, brak door met zijn rol in The Lost Boys. Hij speelde o.a. in A Few Good Men en The Vanishing. Vanaf 2001 is hij te zien in de televisieserie 24.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

47 films in Tilburg deze week

47 films in Tilburg deze week47 films zijn te zien in Tilburg deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl