compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Kirsten Dunst

Kirsten Dunst

Kirsten Dunst: films, nieuws

 

Biografie van Kirsten Dunst

Kirsten Dunst in Civil War
Kirsten Dunst in Civil War
Kirsten Dunst verscheen op driejarige leeftijd al in een TV-commercial. Vier jaar later speelde ze in haar eerste film New York Stories van Woody Allen. Ze verhuisde daarna naar Los Angeles en richtte zich volledig op de filmwereld.

In 1994 volgde haar echte doorbraak met Interview with the Vampire waarin ze samen met o.a. Tom Cruise, Brad Pitt en Antonio Banderas verscheen. Andere grote films die daarop volgden waren Jumanji (1995, met o.a. Robin Williams), Wag the Dog (1997, met Dustin Hoffman en Robert De Niro) en Crazy / Beautiful (2001).

Met haar rol als Mary Jane Watson in Spider-Man en Spider-Man 2 werd haar status als Hollywood-ster volledig. De eerste twee delen alleen al brachten bijna 800 miljoen dollar op. Tussendoor de Spider-Man successen door was Kirsten Dunst nog te zien in o.a. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) en Marie Antoinette.

In 2007 was Dunst opnieuw de tegenspeelster van Tobey Maguire in Spider-Man 3.

Trivia over Kirsten Dunst

Civil War trailer
Heeft een eigen productiemaatschappij genaamd 'Wooden Spoon Productions' samen met haar moeder.

Kirsten Dunst In het nieuws

© 2014 Warner Bros. Entertainment Inc.

Midnight Special recensie

'Speciale auditie voor het grote werk'

11-5-2016 Jeff Nichols, regisseur van onder andere Take Shelter is terug met een nieuwe film. In deze recensie bespreken we zijn sci-fi Midnight Special.

TV-tip: Marie-Antoinette, 20:30 op RTL8

4-7-2014 Marie-Antoinette (Kirsten Dunst) vertelt het verhaal van de meest onbegrepen en onterecht behandelde vrouw uit de geschiedenis; de aartshertogin van Oostenrijk en latere Koningin van Frankrijk, Marie-Antoinette.

Still uit de clip met Seth Rogen, Danny McBride en Elijah Wood.

SHORT 84: Fight For Your Right (Revisited)

7-5-2012 Dit weekend werd het nieuws bekend dat Adam Yauch van The Beastie Boys is overleden. Dan is de keuze voor de Short van de week helaas makkelijk: de videoclip van Fight For Your Right (Revisited) die maar liefst 30 minuten duurt.

Drie van de vier Gooische vrouwen zijn genomineerd (c) Arjo Frank/BiosAgenda

Genomineerden voor Rembrandt awards bekend

1-2-2012 Vandaag zijn de genomineerden voor de Rembrandt awards bekend gemaakt. Dit jaar is er een nieuwe categorie voor beste jeugdfilm omdat de organisatie vindt dat 'dat Nederland erg goed en creatief is op het gebied van produceren voor een specifieke jonge doelgroep.'

Kirsten Dunst beste Europese actrice?

7-11-2011 Melancholia van Lars Von Trier maakt kans op meerdere awards tijdens de European Film Awards. Opvallend is dat Kirsten Dunst ook genomineerd is voor Best European Actrice. Dat klinkt misschien vreemd maar Dunst heeft sinds 2011 een dubbele nationaliteit: Duits én Amerikaans.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Kirsten Dunst Feiten

Kirsten Dunst in The Virgin Suicides
acteur, stemacteur
Geboren 30-4-1982
Kirsten Dunst acteerde al vanaf haar vroege jeugd en werd in 1994 beroemd door haar rol in Interview with the Vampire. Ze speelde in talloze grote producties, waarvan de verschillende Spider-Man films de meest succesvolle waren.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

92 films in Rotterdam deze week

92 films in Rotterdam deze weekVandaag wordt er in Rotterdam maar liefst 189 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl