compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > James Franco

James Franco

James Franco: films, nieuws

 

Biografie van James Franco

James Franco in Kin
James Franco in Kin
James Franco ging Engels studeren nadat hij zijn middelbare school had afgemaakt. Omdat hij erg verlegen was, besloot hij te gaan acteren. Pas later begon hij actief te zoeken naar werk als acteur.

Zijn doorbraak kwam in 1999 in de televisieserie "Freaks and Geeks". In datzelfde jaar speelde hij in de speeltfilm "Never Been Kissed" tegenover Drew Barrymore. Een jaar later wachtte nog een grote rol op hem in "Whatever It Takes" met o.a. Marla Sokoloff.

De eerste megaproductie waaraan Franco meewerkte was Spider-Man 2 waarin hij de rol van Harry Osborn vertolkt. Ook in Spider-Man 3 was James Franco te zien naast Tobey Maguire en Kirsten Dunst.

De film 127 Hours bracht Franco een Oscar nominatie op. Sindsdien wordt de acteur veel gevraagd voor andere projecten.

Trivia over James Franco

Oorspronkelijk deed James Franco geen auditie voor de rol van Harry Osbourne maar voor die van Peter Parker.

In 2011 presenteerde Franco de Oscars. Dit kwam hem op veel kritiek te staan. Men vond zijn presentatie vlak en veel mensen dachten dat hij onder invloed was.

James Franco In het nieuws

Woody Harrelson and Frances McDormand in the film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. <br />
Photo by Merrick Morton. © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri grote winnaar Golden Globes

Film wint vier onderscheidingen

8-1-2018 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri was de grote winnaar tijdens de Amerikaanse Golden Globes-uitreiking van afgelopen weekend. De film van regisseur Martin McDonagh haalde vier onderscheidingen binnen, waaronder die voor beste film.

Speelweek 29: nu in de bioscoop

15-7-2015 Geen lange introductie deze week! Er komen tien nieuwe films uit dus we hebben een hoop te bespreken. De film van de week is Inside Out.

'Ontbeert urgentie'

15-7-2015 Het meest bijzondere aan Every Thing Will Be Fine is dat het de eerste dramafilm is die in 3D werd gedraaid. In Nederland wordt Wim Wenders’ nieuweling echter alleen in 2D uitgebracht. Wat dan overblijft is een film die zich helaas niet kan meten met Wenders’ beste werk.

Speelweek 5: nieuw in de bioscoop

28-1-2015 Een historisch epos, een spons, een sprookje en veel arthouse. We hebben een volle én veelzijdige speelweek voor ons! Er komen maar liefst elf nieuwe films uit en de film van de week is Michiel de Ruyter.

The Interview alsnog in Nederland te zien

8-1-2015 De film The Interview met Seth Rogen en James Franco was van de Nederlandse releaselijst gehaald na het hackschandaal bij Sony. De film is nu alsnog te zien vanaf 29 januari.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

James Franco Feiten

acteur, camera, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 19-4-1978
James Franco brak door in de TV-serie "Freaks and Geeks". Daarna speelde hij in films als "Never Been Kissed", "Whatever It Takes" en Spider-Man 3.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

85 films in Utrecht deze week

85 films in Utrecht deze weekDe laatste filmvertoning in Utrecht is vanavond om 21:45 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl