compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 5: nieuw in de bioscoop

Speelweek 5: nieuw in de bioscoop

Een historisch epos, een spons, een sprookje en veel arthouse. We hebben een volle én veelzijdige speelweek voor ons! Er komen maar liefst elf nieuwe films uit en de film van de week is Michiel de Ruyter.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Michiel de Ruyter is Nederland ten tijde van de 17e eeuw in oorlog met Engeland en heeft een held nodig om de oorlog te winnen. Michiel de Ruyter is deze volksheld, een heeft al meerdere zeeslagen tegen de Engelsen gewonnen. Johan de Witt stelt de Ruyter aan als bevelhebber over de zeemacht, en hij zal het vaderland moeten verdedigen tegen het groeiende Engelse gevaar.

De film is gebaseerd op de Nederlandse volksheld Michiel de Ruyter, die onder andere verantwoordelijk is geweest voor het bedenken van het Marinecorps en stond bekend om zijn ingenieuze manier van oorlogvoeren.

De film is ook te zien in een speciale versie voor 12 jaar en ouder. Deze bevat wat minder schokkende scenes. Overigens is deze versie slechts acht seconden korter.

Dan een nieuwe film van de gele spons Spongebob, The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water: Als blijkt dat het geheime recept van de krabburger is gejat, breekt er grote paniek uit in Bikinibroek. Spongebob, Patrick, Octo, Krabs en Sandy zullen naar het oppervlak moeten gaan om het recept terug te krijgen. De vijand blijkt echter een geduchte tegenstander te zijn. Aan Spongebob en zijn vrienden de taak om zich om te toveren tot superhelden.

Geregisseerd door Paul Tibbitt die verantwoordelijk was voor het scenario van De SpongeBob Squarepants Film en met de nieuwe film zijn regiedebuut maakt.

Van een hele andere orde is Girlhood: Marieme (16) zit niet lekker in haar vel, ze ergert zich aan haar familie, de jongens in de buurt en op school gaat het ook niet echt goed. Totdat ze de drie vrijgevochten meiden ontmoet. Ze sluit zich bij hen aan. Al gauw veranderd haar leven. Marieme heet nu Vic, doet mee aan wilde feestjes, straatgevechten en diefstal. Maar dan wordt ze verliefd op een leuke jongen.

Meer weten over de film? Kijk dan snel het interview met de hoofdrolspeler!

Liefhebbers van moderne sprookjes moeten naar Into the Woods met Meryl Streep: Een bakker en zijn vrouw kunnen vanwege de vervloeking van de heks (Meryl Streep) geen kinderen krijgen. Om de vloek te doorbreken zullen ze op een queeste moeten gaan, waar ze van het ene sprookje in de andere belanden. Musicalfilm waarin sprookjes samenkomen als één verhaal gevuld met morele waardes.

Een film die veel in het nieuws is geweest is The Interview: Dave Skylark (James Franco) en Aaron Rapoport (Seth Rogen) zijn de producers van een populaire beroemdheden tv-show. Als ze te horen krijgen dat Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un een groot fan is van hun show, regelen ze een interview. Terwijl ze zich klaar maken voor hun reis, worden ze echter door de CIA gerekruteerd om de dictator te liquideren.

Noord-Korea heeft in diverse reacties aangegeven absoluut niet te spreken te zijn over de film. Ook zijn er via hackers diverse dreigementen geuit maar het is nooit duidelijk geworden of Noord-Korea hier zelf achter zit.

In The Taking of Deborah Logan wil documentairemaakster Mia (Michelle Ang) de effecten van Alzheimer vastleggen en volgt daarom een oudere dame die ermee gediagnosticeerd is. Ze hangt overal camera's op om de 'aftakeling' goed te kunnen documenteren. Als ze materiaal terugkijkt, merkt ze dat de vrouw slaapwandelt.

Gluckauf is een Nederlandse film van de regisseur van Valentino. Met deze film tapt hij echter uit een heel ander vaatje: Lei (50) is een buitenbeentje die alles doet om maar te overleven. Lei's zoon Jeffrey, is een ambitieuze twintiger waar hij groot respect voor heeft. Echter is hij doodsbenauwd dat zijn zoon hem niet zal waarderen en hem zal laten zitten. Als Jeffrey te weet komt van zijn pa's schuld bij een onderwereldfiguur, besluit hij zijn vader's schuld op zich te nemen.

'Glück auf' is een Duitse manier van groeten die veel binnen het mijnwerkerscircuit wordt gebruikt.

Voor Amour fou gaan we naar het Berlijn van de 19e eeuw: Poëet Heinrich von Kleist heeft het plan om de dood te overwinnen doormiddel van liefde. Hij besluit zijn nichtje te betrekken bij zijn zelfmoordpact. Echter wil zij hier niks mee te maken hebben. Maar dan komt hij de bevallige Henriette Vogel tegen.

The Sky Above Us vertelt het verhaal over het dagelijkse leven van Ana, Sloban en Boja in de stad Belgrado, Dit wordt ruw verstoord als de NAVO bombardementen uitvoert. Ondanks het gevaar proberen de drie toch hun leven voort te zetten. Ana moet repeteren voor haar theatervoorstelling, maar gaat er elke dag met angst naartoe. De 23-jarige Bojan probeert elke avond de harde realiteit te ontsnappen in houseclubs, en de uitzendtechnicus Sloba loopt dag in dag uit gevaar door zijn werk in het tv-gebouw, wat een groot doelwit voor de de NAVO is.

We sluiten af met de Deense jeugdfilm Sawsans geheime missie. De jonge Karl verhuist van een christelijke gemeenschap naar Nørrebro, een multiculturele wijk in Denemarken. De jongen voelt zich een buitenbeentje in zijn nieuwe leefomgeving totdat hij Sawsan ontmoet. Het islamitische meisje neemt Karl onder haar hoede en samen duiken ze in de wereld van muziek.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.