Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > The Disaster Artist

The Disaster Artist

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, historie, komedie

Pitch van The Disaster Artist
The Disaster Artist: Dave Franco (Greg Sestero) en James Franco (Tommy Wiseau)
The Disaster Artist: Dave Franco (Greg Sestero) en James Franco (Tommy Wiseau)
The Disaster Artist
Nederlandse première: 21-12-2017
Verenigde Staten, 2017, 99 min,
Een beginnend acteur ontmoet de vreemde en mysterieuze Tommy Wiseau. Samen gaan ze naar Hollywood om de cultklassieker te maken die vandaag de dag bekend is als "The Room".
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer en bijzonderheden over The Disaster Artist
Tommy Wiseau zou zelf hebben beweerd dat slechts twee acteurs goed genoeg waren om hem te spelen: Johnny Depp en James Franco.
Aanloop van The Disaster Artist
James Franco speelt de hoofdrol en is de regisseur van de film. Hij regisseerde eerder As I Lay Dying. Als acteur is hij onder andere bekend van Pineapple Express, 21 Jump Street, This Is the End en The Interview.
BioscoopAgenda van The Disaster Artist

The Disaster Artist in de bioscoop

Genoeg van reclame? Klik hier!
Synopsis distributeur
The Disaster Artist vertelt het waargebeurde verhaal uit 2003, toen een onafhankelijke filmmaker zichzelf vanuit het niets lanceerde in de filmwereld.

Gebaseerd op The Room uit 2003 brengen A24 en New Line Cinema in samenwerking met Good Universe (Point Gray/Ramona Films productions), de film The Disaster Artist uit. De regie van de film is in handen van James Franco, die tevens de rol van Tommy Wiseau speelt in de film. The Disaster Artist vertelt het waargebeurde verhaal uit 2003, toen een onafhankelijke filmmaker zichzelf vanuit het niets lanceerde in de filmwereld. Hij, Tommy Wiseau,schreef, regisseerde en produceerde het romantische drama The Room. Een film over een spaak gelopen driehoeksverhouding. De film staat bekend als 'de slechtste film ooit gemaakt'. De raadselachtige Wiseau, met zwart geverfd haar en een zwaar buitenlands accent, werd in Hollywood berucht nadat hij een billboard had opgehangen op Highland Avenue om zijn $6 miljoen kostende ego-project te promoten. De cast van The Disaster Artist bestaat uit Dave Franco (Neighbors,  Now You See Me) als Greg Sestero, James Franco (Oscar nominatie voor 127 Hours, TV serie The Deuce) als Tommy Wiseau, Seth Rogen (the Neighbors, Kung Fu Panda films) als Sandy Schklair, Alison Brie (Mad Men, GLOW) speelt de rol van Amber, Ari Graynor (For a Good Time, Call…) als Juliette Danielle, Josh Hutcherson (The Hunger Games) als Philip Haldiman en Oscar genomineerde Jacki Weaver (Animal Kingdom, Silver Linings Playbook) speelt Carolyn Minnott.