compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 30-7 t/m 5-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Duitsland zeer goed vertegenwoordigd in Cannes

Duitsland zeer goed vertegenwoordigd in Cannes

Zeker tien Duitse coproducties dingen mee naar de filmprijzen

Het Cannes Film Festival, dit jaar van 13 tot 24 mei, heeft een groot aantal Duitse coproducties geselecteerd. De openingsfilm en de juryleden zijn ook al bekend.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Das weiße Band van Michael Haneke, is één van de competitiefilms van de 62ste editie van Cannes. Inglourious Basterds van Quentin Tarantino en Lars Von Triers Antichrist zitten ook in de competitie. Beide films hebben een Duitse producent. En de coproductie 'Eyes Wide Open' van Haim Tabakman is geselecteerd voor Un Certain Regard. Hiernaast zijn er nog zo'n zes à zeven films met een Duitse coproducent geselecteerd voor het festival.

De openingsfilm van het Cannes filmfestival is Up van regisseur Peter Docter. Up is een animatie over de 78-jarige Carl die al zijn hele leven op wereldreis wil en de 8-jarige ontdekkingsreiziger Russell, die Carl op sleeptouw neemt.

Andere films uit de competitie zijn o.m. Los abrazos rotos van Pedro Almodóvar en Taking Woodstock van Ang Lee. Het festival wordt afgesloten met Coco Chanel & Igor Stravinsky van Jan Kounen, met Audrey Tautou als Gabrielle Chanel. De Nederlandse korte film Missen van Jochem de Vries maakt kans op de Palm d'Or.

De president van de jury is dit jaar de Franse actrice Isabelle Huppert, bekend van La Pianiste en 8 Femmes. De andere juryleden zijn actrice Asia Argento, regisseur Nuri Bilge Ceylan, van de net uitgekomen film Three Monkeys, regisseur James Gray, bekend van The Yards en Two Lovers, scriptschrijver Hanif Kureishi, regisseur Chang-dong Lee, wiens Secret Sunshine de prijs voor beste actrice won op Cannes 2007, Chinese actrice Shu Qi, bekend van Three Times, Hindi film actrice Sharmila Tagore en actrice "Robin Wright Penn".


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.