compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Riget

****1/2
Waardering: 4.3/5

The Kingdom

Pitch

Het ziekenhuis Riget lijkt op het eerste gezicht een bolwerk van de zuiver rationele medische wetenschap. Achter deze facade schuilt echter een hele andere wereld: er waart een geest van een in 1919 vermoord meisje rond. Narcose wordt tijdens operaties vervangen door hypnose. Er wordt gerotzooid met organen, dossiers verdwijnen spoorloos en het hoofd van een lijk is zoek. Bovendien komt ook nog de minister op bezoek die tot overmaat van ramp ook nog in de kelder van het gebouw wil kijken.
Delen op facebook
Riget
Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden, 1994, 280 min,

bijzonderheden

The Kingdom was oorspronkelijk bedoeld als een alternatieve Tv-soap, die Lars Von Trier (The Element of Crime, Europa) voor de Deense televisie zou maken tijdens de voorbereidingen van Breaking the Waves. De uitzending van de vier afleveringen op het filmfestival van Venetië in 1994 was het begin van een terechte hype die The Kingdom deed uitgroeien tot een echt cult-fenomeen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Riget - Bioscopen, Tijden & Tickets

Riget in de bioscoop

Wil je Riget zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Coproduction Office, Danmarks Radio, Greco, Media Program of the European Union, Nederlandse Omroepstichting (NOS), Nordic Film