compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Anthony Hopkins

Anthony Hopkins

Anthony Hopkins: films, nieuws

 

Biografie van Anthony Hopkins

Anthony Hopkins werd geboren in Wales. Na zijn middelbareschool studeerde hij muziek en drama. Pas enkele jaren nadat hij afstudeerde voegde hij zich bij het National Theatre gezelschap in Londen.

Vanaf 1967 acteerde Hopkins in talloze films waaronder A Bridge Too Far (1977), The Elephant Man (1980) van regisseur David Lynch en meer recentelijk Meet Joe Black (1998) en Bobby (2006).

De acteur blijft echter onlosmakelijk verbonden met 'Dr. Hannibal Lecter' die hij voor het eerst speelt in The Silence of the Lambs (1991) en daarvoor met een Oscar beloond wordt. In 2001 verschijnt een soort van vervolg hierop genaamd Hannibal (met o.a. Julianne Moore). In Hannibal Rising uit 2007 wordt de jeugd van het monsterlijke karakter van Hannibal Lecter verteld maar hierin is Hopkins niet te zien.

In Fracture is Anthony Hopkins opnieuw in de hoofdrol te zien als 'Ted Crawford'.

Trivia over Anthony Hopkins

Anthony Hopkins is naast acteur ook regisseur van enkele films maar behaalde hiermee veel minder bekendheid.

Speelt goed piano.

Anthony Hopkins In het nieuws

Frances McDormand in NOMADLAND

NOMADLAND grote winnaar Oscars 2021

DRUK beste internationale film

26-4-2021 Nomadland ging met liefst drie Oscars aan de haal voor beste regie, beste hoofdrolspeelster en beste film. The Father kreeg een Oscar voor beste acteur en beste bewerkte scenario. De Deense speelfilm Druk won de prestigieuze prijs voor beste internationale film.

Anthony Hopkins in Transformers 5

6-6-2016 Anthony Hopkins gaat een rol spelen in het vijfde deel van Transformers. Ook Mark Wahlberg zal weer terugkeren en Michael Bay regisseert.

'Lachwekkende accenten'

24-6-2015 De film Kidnapping Mr. Heineken is al een paar dagen uit in Amerika. De film wordt niet al te goed ontvangen door de critici nadat eerder Peter R. De Vries zich negatief had uitgelaten over de film. BiosAgenda wilde wel eens weten hoe goed die film nu is en vroeg onze man in New York om een recensie. Hij kwam met het volgende oordeel.

© jan versweyveld

Marwan Kenzari naast Anthony Hopkins in film

28-5-2014 Marwan Kenzari heeft een rol in de film Autobahn te pakken. Naast Kenzari zullen ook grote namen als Anthony Hopkins, Ben Kingsley, Nicholas Hoult en Felicity Jones in de film te zien zijn.

Opnames Heineken film van start

25-11-2013 In Amsterdam zijn de opnames gestart van "Kidnapping Freddy Heineken", de film op basis van een script van Peter R. De Vries. Grote acteurs als Anthony Hopkins en Sam Worthington zullen in de film te zien zijn.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Anthony Hopkins Feiten

Anthony Hopkins in Solace
acteur, stemacteur
Geboren 31-12-1937
Anthony Hopkins is een Oscarwinnend acteur die wereldberoemd werd als 'Dr. Hannibal Lecter' in The Silence of the Lambs (1991). Daarnaast speelde hij o.a. in The Elephant Man (1980) en Bobby (2006).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

77 films in Utrecht deze week

77 films in Utrecht deze weekVandaag wordt er in Utrecht maar liefst 157 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl