compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU

The Father

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van The Father

Anthony Hopkins (Anthony)

Anthony Hopkins (Anthony)

Delen op facebook
The Father
Nederlandse première: 26-8-2021
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, 2020, 97 min,

In The Father is de tachtigjarige Anthony trots op zijn Londense flat, maar is steeds meer aan dementie aan het bezwijken. Zijn perspectief verandert steeds en meer en meer verliest hij de grip op de realiteit, die steeds vermengd raakt met het verleden.

Bekijk bij:

meJane

The Father trailer en bijzonderheden

De film won twee Oscars: voor Beste Mannelijke Hoofdrol en voor Beste Bewerkte Scenario.
Florian Zeller wilde Sir Anthony Hopkins speciaal voor deze rol. Hij stuurde Hopkins het script in 2017. Hij zei dat als Hopkins niet had ingestemd met de film, deze waarschijnlijk in het Frans zou zijn gemaakt.

Trailer van The FatherBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Fatherhttps://i1.ytimg.com/vi/sOt0j6d-nW0/hqdefault.jpg2021-01-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Schrijver/regisseur Florian Zeller is een toneelschrijver uit Frankrijk, die zijn veelgeprezen toneelstuk Le Père uit 2012 bewerkte tot deze film, die meteen zijn speelfilmregiedebuut is geworden.

Anthony Hopkins is ongetwijfeld een van de bekendste acteurs die memorabele rollen speelde in onder meer Hitchcock (2012)The World's Fastest Indian (2005) The Silence of the Lambs (1991).
Olivia Colman is een actrice en producer, bekend van "The Favorite" (2018), Tyrannosaur (2011) en The Lobster (2015).

The Father - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Father in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar. Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd. Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.

Productiemaatschappij: Cine@ (Production Company), Embankment Films (financing), F Comme Film, Film4, Trademark Films (Production Company), Viewfinder

Nieuws over The Father