compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

The Elephant Man

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van The Elephant Man

John Hurt (John Merrick (The Elephant Man))

John Hurt (John Merrick (The Elephant Man))

Delen op facebook
The Elephant Man
Nederlandse première: 29-11-2018
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 1980, 124 min,

Een Victoriaanse arts zorgt voor een man die catastrofaal is misvormd met het 'Proteous Syndroom'.

The Elephant Man trailer en bijzonderheden

De film was genomineerd voor tien Oscars, maar won er geen, wel won de film allerlei internationale prijzen zoals drie BAFTA Awards en één César.
De make-up voor deze film nam 7 a 8 uur in beslag. John Hurt verscheen op de set om 5 uur 's ochtends, de opnames begonnen om 12 uur en gingen door tot 22:00, Hurt moest vanwege de lange uren om de dag werken.

Trailer van The Elephant ManBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Elephant Manhttps://i1.ytimg.com/vi/r7iq8Y1gTcc/hqdefault.jpg2015-11-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Lynch heeft ook de tv-serie 'Twin Peaks' gemaakt, wat zijn status als cult-regisseur definitief vestigde. Andere successen zijn: Blue Velvet en Dune, Lost Highway, The Straight Story en Mulholland Drive.

The Elephant Man - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Elephant Man in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Elephant Man zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Victoriaanse arts zorgt voor een man die catastrofaal is misvormd met het 'Proteous Syndroom'.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

John Hurt zet een indrukwekkende acteerprestatie neer in David Lynchs vertelling over de Elephant Man John Merrick, ook met Anthony Hopkins en Anne Bancroft: genomineerd voor acht Oscars en vier Golden Globes.

John Hurt zet een indrukwekkende acteerprestatie neer in David Lynchs vertelling over de Elephant Man John Merrick, een ogenschijnlijk monsterlijk creatuur dat verrassend welsprekend en gevoelig blijkt. The Elephant Man kreeg maar liefst acht Oscarnominaties, geen gering compliment voor ‘master of weird’ Lynch, die het verhaal uit de Victoriaanse tijd van een onheilspellende, beklemmende sfeer voorzag. Cameraman Freddie Francis bracht met gaslicht en in zwart-wit het victoriaanse Londen tot leven, acteurs Anthony Hopkins, John Hurt, Anne Bancroft en John Gielgud deden hetzelfde door hun uitzonderlijke spelprestaties. Merrick (Hurt) wordt te kijk gezet op de kermis als de man met het olifantenhoofd, een angst inboezemend creatuur. Wanneer de jonge arts Frederick Treves (Hopkins) hem meeneemt voor medisch onderzoek, komt hij voor verrassingen te staan. Merrick is geen monster, maar een welsprekende, intelligente en gevoelige man die zich graag onderhoudt met societydames en zonder haperen citeert uit de Psalmen en Shakespeares Romeo and Juliet.

Productiemaatschappij: Brooksfilms

Cast & Regisseur

Anthony Hopkins

Dr. Frederick Treves
John Hurt

John Merrick (The Elephant Man)
Anne Bancroft

Mrs. Kendal
John Gielgud

Carr Gomm
Wendy Hiller

Mothershead
David Lynch

Regisseur