compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Mulholland Drive

Mulholland Drive

****0
Waardering: 4/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweld

drama, mysterie, thriller

Pitch van Mulholland Drive
Naomi Watts (Betty / Diane Selwyn) en Laura Harring (Rita / Camilla Rhodes (as Laura Elena Harring))
Naomi Watts (Betty / Diane Selwyn) en Laura Harring (Rita / Camilla Rhodes (as Laura Elena Harring))
Delen op facebook
Mulholland Drive
Nederlandse première: 29-11-2018
Frankrijk, Verenigde Staten, 2001, 147 min,
Een jonge vrouw raakt haar geheugen kwijt bij een ongeval. Ze ontmoet Betty, een jonge Australische, die net in Hollywood aangekomen is en actrice wil worden. Betty probeert de jonge vrouw te helpen om haar identiteit terug te vinden.
trailer en bijzonderheden over Mulholland Drive
'Mulholland Drive' was begonnen als een pilot voor een televisieserie, werd afgewezen door het tv-station ABC, maar kon met Franse financiering tot een speelfilm worden bewerkt.
De film speelt met de kijker door geen oplossing te geven voor de raadsels die worden uitgezet. Het is een vreemde trip die je moet ondergaan zonder het te willen begrijpen.
Aanloop van Mulholland Drive
Lynch werd vooral bekend door zijn tv-serie 'Twin Peaks', maar maakte ook films als Lost Highway, Wild at Heart, Blue Velvet en The Straight Story.
Recensies van Mulholland Drive
BioscoopAgenda van Mulholland Drive

Mulholland Drive in de bioscoop

Synopsis distributeur
In het trippy Mulholland Drive arriveert een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) in de grote stad in de hoop door te breken als actrice: vier Golden Globes- en een Oscarnominatie

In het trippy Mulholland Drive arriveert een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) in de grote stad in de hoop door te breken als actrice. Ze ontmoet een brunette (Laura Harring) die haar geheugen kwijt lijkt en raakt onder de hoede van een filmmaker verstrikt in een web van halfcriminele film-moguls.
Langzaam raken de twee Hollywood-archetypen (blond en zwart) de greep op zichzelf, de werkelijkheid en hun dromen kwijt, waarbij de vraag is wat werkelijkheid eigenlijk betekent in een stad die professioneel dromen voor het witte doek produceert. Lynch trakteert ons op een tijd en ruimte ontwrichtende perceptie van de werkelijkheid, met bijpassende muziek van Angelo Badalamenti. Lynch’ mix van film-noir-in-kleur, romantisch misdaadverhaal en Brechtiaanse verkenning van Verfremdung, seks en suspense won onder meer de prijs voor Beste Regie in Cannes.