compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 16-3 t/m 22-3
Film van de week!
MENU

Mulholland Drive

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van Mulholland Drive

Naomi Watts (Betty / Diane Selwyn) en Laura Harring (Rita / Camilla Rhodes (as Laura Elena Harring))

Naomi Watts (Betty / Diane Selwyn) en Laura Harring (Rita / Camilla Rhodes (as Laura Elena Harring))

Delen op facebook
Mulholland Drive
Nederlandse première: 22-12-2022
Frankrijk, Verenigde Staten, 2001, 147 min,

Een jonge vrouw raakt haar geheugen kwijt bij een ongeval. Ze ontmoet Betty, een jonge Australische, die net in Hollywood aangekomen is en actrice wil worden. Betty probeert de jonge vrouw te helpen om haar identiteit terug te vinden.

Bekijk bij:

meJanevideolandNETFLIXAmazon Prime Video

Mulholland Drive trailer en bijzonderheden

'Mulholland Drive' was begonnen als een pilot voor een televisieserie, werd afgewezen door het tv-station ABC, maar kon met Franse financiering tot een speelfilm worden bewerkt.
De film speelt met de kijker door geen oplossing te geven voor de raadsels die worden uitgezet. Het is een vreemde trip die je moet ondergaan zonder het te willen begrijpen.

Trailer van Mulholland DriveBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mulholland Drivehttps://i1.ytimg.com/vi/SL8mq7H9-GA/hqdefault.jpg2022-11-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Lynch werd vooral bekend door zijn tv-serie 'Twin Peaks', maar maakte ook films als Lost Highway, Wild at Heart, Blue Velvet en The Straight Story.

Recensies van Mulholland Drive

Mulholland Drive - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mulholland Drive in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

In het trippy Mulholland Drive arriveert een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) in de grote stad in de hoop door te breken als actrice: vier Golden Globes- en een Oscarnominatie

Betreed opnieuw de wereld van David Lynch met de schitterende 4K-restauratie van zijn meesterwerk en cultklassieker Mulholland Drive De film heeft na 20 jaar nog niks aan kracht ingeboet en wordt beschouwd als één van de beste films van deze eeuw. Bette Elms (Naomi Watts) is een jonge, ambitieuze actrice die haar geluk beproeft in Hollywood. Vlak na haar aankomst staat de mysterieuze Rita (Laura Harring) bij haar op de stoep. Ze heeft een auto-ongeluk gehad, is haar geheugen kwijt en duidelijk op de vlucht. Maar voor wat, en wie is ze? Een adres aan Mulholland Drive zou antwoorden kunnen geven. Maar is Bette zelf eigenlijk wel wie ze denkt te zijn? Na Twin Peaks en Lost Highway verstevigde David Lynch met Mulholland Drive zijn positie als boegbeeld van de surrealistische cinema. Lynch werd destijds voor de film in Cannes gelauwerd als Beste Regisseur.

Productiemaatschappij: Asymmetrical Productions, Babbo Inc., Canal+, Les Films Alain Sarde, The Picture Factory (original version)

Cast & Regisseur

Naomi Watts

Betty / Diane Selwyn
Laura Harring

Rita / Camilla Rhodes (as Laura Elena Harring)
Brent Briscoe

Detective Domgaard
Dan Hedaya

Vincenzo Castigliane
David Lynch

Regisseur