compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU

Lost Highway

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van Lost Highway

Patricia Arquette (Renee Madison / Alice Wakefield) en Balthazar Getty (Pete Dayton)

Patricia Arquette (Renee Madison / Alice Wakefield) en Balthazar Getty (Pete Dayton)

Delen op facebook
Lost Highway
Nederlandse première: 29-11-2018
Frankrijk, Verenigde Staten, 1997, 134 min,

Fred Madison's verdenkt zijn vrouw van overspel. Hun huwelijk staat bol van onuitgesproken spanningen, die nog hoger oplopen wanneer het stel anonieme videocassettes op hun stoep vindt; iets of iemand begluurt het huis en de bewoners.

Bekijk bij:

Cinemember

Lost Highway trailer en bijzonderheden

De openingsscène in deze hallucinante film is gebaseerd op een ervaring die David Lynch zelf ooit heeft gehad. Wie goed oplet ziet tegen het einde van de film popster Marilyn Manson op de vloer rollen in een pornofilm.

Trailer van Lost HighwayBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Lost Highwayhttps://i1.ytimg.com/vi/r7iq8Y1gTcc/hqdefault.jpg2018-11-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

David Lynch maakte o.a. Eraserhead (1977), Dune (1984), Blue Velvet (1986), Wild at Heart (1990) en Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992).

Recensies van Lost Highway

Lost Highway - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lost Highway in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

In David Lynch’ zwoeldonkere Lost Highway gaat de werkelijkheid gruwelijk aan de haal met de fantasie, met Patricia Arquette en een bijrol van Henry Rollins.

In David Lynch’ zwoeldonkere Lost Highway gaat de werkelijkheid gruwelijk aan de haal met de fantasie, of is het andersom? Ook zelf maak je een duistere reis langs de verloren snelweg, met identiteitsverwisseling als houvast. ‘Film noir to the max’: Lost Highway is de bewerking van de noir-klassieker Kiss Me Deadly van Robert Aldrich, maar dan met nóg fatalere vrouwen en mysterieuze gebeurtenissen dan het origineel. Lynch omschreef zijn vertelling over een overspelige jazzmuzikant (Bill Pullman) die verdacht wordt van de moord op z’n vrouw als een ‘meeslepend onderzoek naar parallelle identiteitscrises in een wereld waarin het begrip tijd gevaarlijk buiten controle is geraakt’. Naast Pullman is ook Patricia Arquette te zien, met een bijrol voor oud-Black Flag-punkzanger Henry Rollins.

Productiemaatschappij: Asymmetrical Productions, CIBY 2000, Lost Highway Productions LLC

Cast & Regisseur

Bill Pullman

Fred Madison
Patricia Arquette

Renee Madison / Alice Wakefield
Balthazar Getty

Pete Dayton
Gary Busey

Bill Dayton
David Lynch

Regisseur