compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

The Straight Story

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarAngst

Pitch van The Straight Story

Delen op facebook
The Straight Story
Nederlandse première: 27-6-2024
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 1999, 113 min,

De 73-jarige Alvin maakt per grasmaaier een reis van zes weken om te proberen zijn relatie met z'n oudere broer, die ziek, is weer op het rechte spoor te krijgen. Langzamerhand komen we meer over Alvin te weten.

The Straight Story trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Doordat Lynch bijna een ideaalbeeld schetst van het Amerikaanse plattelandsleven, lijkt de film een sprookje, dat nu eens niet in een nachtmerrie eindigt.

Trailer van The Straight StoryBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Straight Storyhttps://i1.ytimg.com/vi/CQ_1lk-ZWFI/hqdefault.jpg2024-05-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

David Lynch regisseerde o.a. Blue Velvet, Wild at Heart en "Twin Peaks".

The Straight Story - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Straight Story in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

De klassieker van David Lynch die hoofdrolspeler Richard Farnsworth op 80-jarige leeftijd een Oscarnominatie opleverde, nu in 4K gerestaureerd vanwege het 25-jarig jubileum.

The Straight Story is gebaseerd op het ware verhaal van Alvin Straight. Als de bejaarde man in 1994 hoort dat zijn broer die hij lang niet heeft gesproken een beroerte heeft gehad, besluit hij hem op te zoeken in de hoop op een verzoening. Het verhaal krijgt een eigenaardige wending als de nukkige Alvin - die te slechtziend is om auto te rijden - besluit om de ruim 500 kilometer van Iowa naar Wisconsin af te leggen op zijn elektrische grasmaaier. De film vertelt het verhaal van de zes weken durende reis waarop Alvin bijzondere ontmoetingen heeft met lokale bewoners met hun eigen verhalen.

Productiemaatschappij: Asymmetrical Productions, Canal+, Channel Four Films, CIBY 2000, Les Films Alain Sarde, StudioCanal, The Picture Factory, The Straight Story Inc., Walt Disney Pictures (presents)