compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

The Two Popes

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van The Two Popes

Anthony Hopkins (Pope Benedict) en Jonathan Pryce (Pope Francis)

Anthony Hopkins (Pope Benedict) en Jonathan Pryce (Pope Francis)

Delen op facebook
The Two Popes
Nederlandse première: 12-12-2019
Argentinië, Italië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2019, 125 min,

Een intiem verhaal van een van de meest dramatische machtsovergangen in de afgelopen 2000 jaar.​​ De kardinaal vraagt toestemming om in 2012 met pensioen te gaan van paus Benedictus. In plaats daarvan roept paus Benedictus zijn strengste criticus en toekomstige opvolger van Rome op om een ​​geheim te onthullen dat de fundamenten van de katholieke kerk zou doen schudden. Achter de Vaticaanse muren begint een strijd tussen traditie en vooruitgang, schuld en vergeving.

Bekijk bij:

NETFLIX

The Two Popes trailer en bijzonderheden

De film heeft Silver Frog award gewonnen tijdens Camerimage
(2019) en Audience Award tijdens Hamptons International Film Festival (2019) gewonnen.
Naast Paus Franciscus heeft Jonathan Pryce ook een andere Argentijn, president Juan Perón, geportretteerd in de muziekfilm Evita uit 1996. Paus Benedictus XVI is de eerste paus in bijna 600 jaar die "paus emeritus" (paus met pensioen) werd na zijn aftreden.

Trailer van The Two PopesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Two Popeshttps://i1.ytimg.com/vi/j-xOQZjug5o/hqdefault.jpg2019-11-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Fernando Meirelles je kan hem kennen van Cidade de Deus (2002) en van 360 (2011). De hoofdpersoon van de film is Jonathan Pryce je kan hem kennen van The Wife (2017) en van Tomorrow Never Dies (1997).

Recensies van The Two Popes

The Two Popes - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Two Popes in de bioscoop

Wil je The Two Popes zien? Koop of huur de film hier:


NETFLIX

Een intiem verhaal van een van de meest dramatische machtsovergangen in de afgelopen 2000 jaar.​​ De kardinaal vraagt toestemming om in 2012 met pensioen te gaan van paus Benedictus.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

The Two Popes is gebaseerd op de verkiezing van paus Franciscus in 2013. Regisseur Fernando Meirelles (Cidade de Deus, The Constant Gardner) en scenarioschrijver Anthony McCarten (Darkest Hour, Bohemian Rapsody) geven een inkijk in het persoonlijke leven van deze twee leiders achter de gesloten deuren van het Vaticaan.

Brekend met de traditie dat een paus in het harnas sterft, treedt in 2013 de conservatieve paus Benedictus XVI (Anthony Hopkins) af na het opduiken van een vertrouwelijk rapport. Zijn opvolger in het Vaticaan zal een Latijns Amerikaans kardinaal (Jonathan Price) zijn. Gefrustreerd door de schandalen in de katholieke Kerk moet hij samen met Benedictus een nieuw pad creëren voor de kerk en haar miljarden volgers wereldwijd. The Two Popes is gebaseerd op de verkiezing van paus Franciscus in 2013. Regisseur Fernando Meirelles (Cidade de Deus, The Constant Gardner) en scenarioschrijver Anthony McCarten (Darkest Hour, Bohemian Rapsody) geven een inkijk in het persoonlijke leven van deze twee leiders achter de gesloten deuren van het Vaticaan.

Productiemaatschappij: Netflix India

Cast & Regisseur

Anthony Hopkins

Pope Benedict
Jonathan Pryce

Pope Francis
Juan Minujín

Pope Francis Young
Matthew T. Reynolds

English Reporter
Federico Torre

Medina Estevez