compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Sundance film festival van start

Sundance film festival van start

In Bruges opent onafhankelijk filmfestival

18-1-2008 Gisteren is in Park City, Utah het Sundance Film Festival van start gegaan met de vertoning van de film In Bruges. Tijdens het festival wordt een brede selectie aan onafhankelijke films getoond, waarvan een groot aantal een distributeur aan de haak hoopt te slaan.

Delen op facebook

De openingsfilm heeft een Nederlands tintje: de actrice Thekla Reuten heeft een rol in de film naast Colin Farrell en Ralph Fiennes. In Bruges is al verzerkerd van distributie in de Verenigde Staten dankzij een deal met Focus Featurs.

Circa honderd films zoeken tijdens het festival echter een koper, die verspreiding van de film in de VS verzorgt. Donderdag werden de eerste films al aangekocht door de massaal toegestroomde kopers. De Chinese documentaire Up the Yangtze, die eerder te zien was op IDFA, was de eerste aankoop. Ook The Black List en Ballast konden zich al vroeg verbinden aan een koper.

Acteur Robert Redford sprak tijdens de openingspersconferentie lovende woorden over de huidige generatie filmmakers. 'De nostalgie van de babyboomers wordt niet meer uitgedragen door de nieuwe lichting. Ze willen nieuwe dingen uitproberen en dat stemt tot enthousiasme.

Het onafhankelijk festival duurt tot 27 januari. Aan het eind van het festival worden de Grand Jury Prizes uitgereikt voor beste ondafhankelijke film, documentaire en wereldfilm.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.