compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 29-2 t/m 6-3
Film van de week!
MENU

The Favourite

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van The Favourite

Emma Stone (Abigail)

Emma Stone (Abigail)

Delen op facebook
The Favourite
Nederlandse première: 3-1-2019
Ierland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2018, 120 min,

18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Aan het hof lijkt het allemaal pais en vree. De broze koningin Anne heeft een slechte gezondheid en heeft last van woede uitbarstingen, haar vriendin Lady Sarah regeert in haar plaats. De situatie verandert met de komst van de nieuwe dienares Abigail, beide vriendinnen raken onder de indruk van haar charme.

Bekijk bij:

meJaneDisney+Amazon Prime Video

The Favourite trailer en bijzonderheden

De film heeft ondertussen 74 filmprijzen gewonnen en 207 nominaties, waaronder vijf voor de Golden Globes 2019.
Dit is de eerste keer dat Yorgos Lanthimos een film regisseert dat het scenario niet van zijn hand is.

Trailer van The FavouriteBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Favouritehttps://i1.ytimg.com/vi/-Qk2lEQpawU/hqdefault.jpg2018-09-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur en scenarioschrijver Yorgos Lanthimos kreeg faam met de film Dogtooth (2009), die genomineerd was voor een Oscar. Zijn eerste Engelstalige film The Lobster (2015) werd ook voor een Oscar genomineerd in de categorie beste scenario. Zijn daaropvolgende film The Killing of a Sacred Deer (2017) ontving maar liefst 37 nominaties en won 4 grote prijzen, waaronder voor beste scenario tijdens Cannes Film Festival 2017.
Zowel Emma Stone en Rachel Weisz hebben eerder een Oscar gewonnen.

The Favourite - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Favourite in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspolitiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen. Genomineerd voor vijf Golden Globes®: Beste Film - Musical of Comedy, Beste Actrice (Musical of Comedy) - Olivia Colman, Beste Vrouwelijke Bijrol - Emma Stone, Beste Vrouwelijke Bijrol - Rachel Weisz en Beste Scenario - Deborah Davis & Tony McNamara. De film won twee prijzen tijdens de 75ste editie van het filmfestival van Venetië. Olivia Colman won in de categorie Beste Actrice, daarnaast sleepte de film de juryprijs in de wacht.

Productiemaatschappij: Element Pictures, Film4, Scarlet Films, Waypoint Entertainment

Cast & Regisseur

Rachel Weisz

Lady Sarah
Emma Stone

Abigail
Olivia Colman

Queen Anne
Leigh Dent

Courtier (uncredited)
The Favourite poster

Nieuws over The Favourite