compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Darren Aronofsky

Darren Aronofsky

Darren Aronofsky: films, nieuws

 

Biografie van Darren Aronofsky

Darren Aronofsky van 1987 tot 1991 antropologie, film en animatie aan de Harvard University. Met zijn afstudeerproject 'Supermarket Sweep' werd hij een finalist van de Student Academy Awards.

Pas vijf jaar later maakte hij zijn volgende film, Pi (1996). De film gaat over een man die beweert dat alles in de natuur verklaard kan worden door middel van nummers. In 2000 debuteerde zijn adaptatie van Requiem for a Dream van 'Hubert Selby'. De film werd getoond op het filmfestival in Cannes en kreeg een staande ovatie van 13 minuten.

In 2005 volgde The Fountain. De originele cast was Brad Pitt en Cate Blanchett, maar uiteindelijk speelden Hugh Jackman en Rachel Weisz de hoofdrol in de film. Het was geen groot succes. Drie jaar later kwam Aronofsky echter met The Wrestler, een film over de gepensioneerde boxer Randy 'The Ram' Robinson, met tevens gepensioneerde boxer, Mickey Rourke in de hoofdrol. De film won de Gouden Leeuw en twee Golden Globes.

Trivia over Darren Aronofsky

Darren Aronofsky's is verloofd met de Britse actrice Rachel Weisz.

Darren Aronofsky In het nieuws

Jennifer Lawrence in mother!, from Paramount Pictures and Protozoa Pictures., © 2017 Paramount Pictures. All rights reserved.

Recensie mother!

'Jennifer Lawrence is iets te gastvrij in mother!'

13-9-2017 Darren Aronofsky is een van de meest getalenteerde filmmakers van Hollywood. Het is dus niet vreemd dat er halsreikend naar zijn nieuwste film mother! werd uitgekeken. Op papier leek het verhaal immers de potentie te hebben om een moderne Rosemarys Baby te worden. Maar toen de film op de filmfestivals van Veneti en Toronto werd vertoond, werd er door de pers vooral flink gelachen...

Beeld uit Suburbicon van George Clooney met Matt Damon

Venetie presenteert line-up

Array

27-7-2017 Het filmfestival van Venetie heeft zijn line-up voor dit jaar bekend gemaakt. En daar zitten erg mooie namen tussen!

(c) Amstelfilm

'Laat je niet los'

Array

4-2-2015 De film The Tribe uit Oekrane draait momenteel overal in de wereld op filmfestivals, waaronder het IFFR. Overal wordt de film met veel lof ontvangen. Terecht?

Speelweek 15: nieuw in de bioscoop

Array

9-4-2014 Deze week hebben we wederom een mooie verzameling films. Het zijn er deze week acht. De film van de week is de Bijbelvertelling Noah.

Natalie Portman in Jackie Onassis biopic

Array

2-10-2012 Er is een biopic op komst over het leven van Jackie Onassis, de vrouw van de vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy. De naam Natalie Portman wordt genoemd voor de hoofdrol.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Darren Aronofsky Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 12-2-1969
Darren Aronofsky debuteerde met Pi in 1996. Hij maakte niet veel, maar wel indrukwekkende films, waaronder 'Requiem for a Dream" en "The Wrestler".

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

64 films in Arnhem deze week

64 films in Arnhem deze weekDe laatste filmvertoning in Arnhem is vanavond om 22:15 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl