compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 12-12 t/m 18-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 15: nieuw in de bioscoop

Speelweek 15: nieuw in de bioscoop

9-4-2014 Deze week hebben we wederom een mooie verzameling films. Het zijn er deze week acht. De film van de week is de Bijbelvertelling Noah.

Delen op facebook

Noah, gespeeld door "Russell Crowe", wordt door God opgedragen een Ark te bouwen voor hem, zijn gezin en de dieren. Er komt namelijk een verwoestende vloedgolf aan die de mensheid zal uitroeien.

Naast Crowe zijn er hoofdrollen van "Jennifer Connoly" en "Emma Watson". "Darren Aronofsky" maakte als regisseur indruk met zijn films Black Swan en Requiem for a Dream.

De echte fans kunnen verheugd zijn: Toen was geluk heel gewoon draait vanaf morgen in de bioscoop: Nederland heeft zojuist de WK-finale tegen West-Duitsland verloren en Jaap Kooijman gooit uit frustratie zijn TV uit het raam. Dit heeft allerlei komische en spannende gevolgen.

Onze fotograaf was deze week aanwezig bij de feestelijke premiere van deze film. Die foto's bekijk je hier!

Dan Vochtige Streken, de verfilming van de gelijknamige geruchtmakende roman van Charlotte Roche: De jonge Helen is geobsedeerd door lichaamssappen en geuren. Na het scheren van haar intieme delen belandt ze in het ziekenhuis. Vanuit haar ziekenhuisbed probeert ze haar ouders weer bij elkaar te brengen. Ondertussen valt ze voor de veelpleger Robin.

Modeliefhebbers moeten naar Yves Saint Laurent: Yves Saint Laurent was een van de bekendste mode-ontwerpers van de wereld. In deze biopic zien we hoe hij zijn imperium opbouwde. Op het moment dat hij zijn zakenpartner en grote liefde Pierre Bergé ontmoet, neemt zijn carrière steeds hogere vluchten.

In 2014 komt er nog een film uit over Yves Saint Laurent: het is niet duidelijk of die film ook in Nederland te zien zal zijn.

in Rio 2 hebben de vogels Blu en Jewel hebben een druk leven met hun drie kinderen. Voor een familiereünie verlaten ze hun huis voor de jungle. Daar krijgt Blu het aan de stok met zijn schoonvader en met de kaketoe Nigel, die op wraak uit is.

In de Amerikaanse versie van deze film keren Jesse Eisenberg en Anne Hathaway terug als de stemmen van Blu en Jewel. In de Nederlandse versie wordt de stem van Blu gedaan door "Jamai Loman".

Ook leuk voor kinderen is Pim & Pom: Het Grote Avontuur: Pim en Pom zijn twee katten en de beste vrienden. De twee nichtjes Treesje en Sjaantje nemen de katten mee naar het park en ze willen de katten eigenlijk zelf houden. Pim en Pom weten echter te ontsnappen. Vanaf dat moment moeten ze overleven op straat.

Deze film is gebaseerd op de verhalen van Mies Bouhuys. De film baseert zich tevens op de tekeningen van Fiep Westendorp. Haar bekende tekenstijl is terug te zien in de film.

Dan het Italiaanse Viva la libertà: De Italiaanse verkiezingen komen eraan. Partijleider Enrico Olivieri bezwijkt onder de druk en verdwijnt spoorloos. Partijlid Andrea Bottini vervangt hem echter door zijn identieke tweelingbroer, een briljant filosoof met een bipolaire stoornis. De tweelingbroer geeft briljante speeches en de partij stijgt in de peilingen.

We sluiten af met The Keeper Of Lost Causes: Detective Carl Mørck wordt overgeplaatst naar departement Q waar ze alleen aan oude zaken werken. Mørck wil echter het liefst het veld in en hij opent een vijf jaar oude zaak de verdwenen jonge politica Merete Lynggaard. Samen met zijn nieuwe assistent Assad gaan ze de zaak te lijf.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.