compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 14-1 t/m 20-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ingrid Bergman

Ingrid Bergman

Ingrid Bergman: films, nieuws

 

Biografie van Ingrid Bergman

Ingrid Bergman en Liv Ullmann in Herbstsonate
Ingrid Bergman en Liv Ullmann in Herbstsonate
Ingrid Bergman is een van de grootse actrices uit de filmgeschiedenis. Ze speelde bijvoorbeeld naast Humphrey Bogart in Casablanca in 1942.

Ingrid Bergman were geboren in Zweden. Ze verhuisde eerst naar Duitsland om vervolgens naar de Verenigde Staten te verhuizen. Haar eerste Amerikaanse film was Intermezzo: A Love Story, een remake van een Zweedse film waar Bergman ook in speelde.

Ook op latere leeftijd bleef Bergman actief in films. Zo speelde ze in 1978 nog in Herbstsonate. Haar laatste rol was de hoofdrol in de TV serie A Woman Called Golda over de Israëlische premier Golda Meir.

Ingrid Bergman overleed op haar verjaardag op 62 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Trivia over Ingrid Bergman

Ingrid Bergman trouwde twee keer. De tweede keer was met Roberto Rossellini waar ze eerder al een affaire mee had. Samen kregen ze een tweeling waarvan Isabella Rossellini bekend is als actrice.

Ingrid Bergman In het nieuws

Hitchcock/Truffaut recensie

'Hitchcock: een unieke en vernieuwende filmmaker'

19-1-2016 Een bijbel, noemt Kiyoshi Kurosawa het boek Hitchcock/Truffaut, resultaat van een reeks interviews die François Truffaut in 1962 had met Alfred Hitchcock. Film voor film namen ze het oeuvre van de master of suspense door in gesprekken die een lust zijn voor elke filmliefhebber. Het boek vormde de bron voor de gelijknamige documentaire van Kent Jones.

Laatste filmnieuws

Ingrid Bergman Feiten

acteur
Geboren 29-8-1915, overleden 29-8-1982
Ingrid Bergman is een van de grootse actrices uit de filmgeschiedenis. Ze speelde bijvoorbeeld naast Humphrey Bogart in Casablanca in 1942.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+