compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Ian McKellen klaar voor Magneto

Ian McKellen klaar voor Magneto

Britse acteur in X-Men spin-off

11-7-2008 Ian McKellen zou graag nogmaals in de huid willen kruipen van Erik Magnus Lehnsherr alias Magneto in de spin-off X-Men Origins: Magneto, dat meldt BBC News.

Delen op facebook

De 69-acteur sprak de BBC en zijn fans voorafgaand aan de marathon-vertoning van de X-Men trilogie tijdens het BFI Imax weekend in Londen. Hij zou graag een rol spelen in het geplande X-Men Origins: Magneto. Het zal echter geen hoofdrol betreffen, aangezien de film zich richt op een jongere Magneto dan het personage in de drie X-Men-films.

De spin-off zal naar alle waarschijnlijkheid geregisseerd worden door David S. Goyer (Blade: Trinity), die eerder al het script schreef van de film. De film gaat over de vriendschap en uiteindelijke strijd tussen de jonge mutanten Charles Xavier en Erik Lensherr, die een fundamenteel meningsverschil hebben over hoe mutanten het best geholpen kunnen worden.

Naast de spin-off over Magneto zal in mei 2009 ook X-Men Origins: Wolverine uitgebracht worden met Hugh Jackman in de hoofdrol. Wanneer X-Men Origins: Magneto uitgebracht wordt, is nog niet bekend.

McKellen is momenteel betrokken bij het filmproject The Colossus, waarin hij de rol van de Britse imperialist Cecil Rhodes zal spelen. De status van het project is echter niet bekend. In 2011 zal hij hoogstwaarschijnlijk ook opnieuw in de huid van de tovenaar Gandalf kruipen in de filmversie van "The Hobbit".


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.