compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Front Runner

The Front Runner

***1/20
Waardering: 3.3/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

biografie, drama, filmhuis

Pitch van The Front Runner
Hugh Jackman (Gary Hart)
Hugh Jackman (Gary Hart)
Delen op facebook
The Front Runner
Nederlandse première: 7-3-2019
Verenigde Staten, 2018, 113 min,
1987. De charismatische senator Gary Hart lijkt de volgende presidentskandidaat te worden voor de Democratische partij, de senator verovert de harten van jonge kiezers en het lijkt alsof alle ogen op hem gericht zijn. Dan ontdekken roddeljournalisten dat hij een verscholen geschiedenis heeft.
trailer en bijzonderheden over The Front Runner
De film is gemaakt met technologie die alleen beschikbaar was in de jaren '80. de film is gebaseerd op het boek All the Truth is Out van Matt Bai. Zowel Gary Hart als Donna Rice hebben beiden altijd ontkent dat de beschuldigingen in 1988 klopten.
Aanloop van The Front Runner
Jason Reitmen regisseerde eerder Labor Day (2013)
Hugh Jackman speelde ook in Logan (2017)
BioscoopAgenda van The Front Runner

The Front Runner in de bioscoop

Wil je The Front Runner zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Hugh Jackman speelt de charismatische politicus Gary Hart in The Front Runner van regisseur Jason Reitman.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Hugh Jackman speelt de charismatische politicus Gary Hart in The Front Runner van regisseur Jason Reitman (Up in the Air, Juno). De film volgt de opkomst en ondergang van deze senator, die de harten van jonge kiezers veroverde en de favoriet werd om bij de presidentsverkiezingen van 1988 de kandidaat te worden voor de Democraten.

Hugh Jackman speelt de charismatische politicus Gary Hart in The Front Runner van regisseur Jason Reitman (Up in the Air, Juno). De film volgt de opkomst en ondergang van deze senator, die de harten van jonge kiezers veroverde en de favoriet werd om bij de presidentsverkiezingen van 1988 de kandidaat te worden voor de Democraten. Zijn campagne raakte echter in het slop toen zijn buitenechtelijke relatie met Donna Rice bekend werd. Roddeljournalistiek en politieke journalistiek kwamen elkaar voor het eerst tegen, en Hart moest zich uiteindelijk terugtrekken. Deze gebeurtenissen zouden een grote en blijvende invloed hebben op de Amerikaanse politiek. Vera Farmiga (The Departed, Up in the Air), J.K. Simmons (Whiplash, Juno) en Alfred Molina (Chocolat, Frida) zijn ook in de film te zien.
The Front Runner is geschreven door Matt Bai, Jay Carson & Jason Reitman, en de film is gebaseerd op het boek All the Truth is Out van Matt Bai.
Jason Reitman produceerde de film samen met Helen Estabrook van Right of Way Films en met Aaron L. Gilbert van BRON Studios.