compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 16-3 t/m 22-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Liv Tyler

Liv Tyler

Liv Tyler: films, nieuws

 

Biografie van Liv Tyler

Liv Tyler werd in 1977 in New York geboren als dochter van Steven Tyler, de zanger van Aerosmith, en Bebe Buell, model en zangeres. In eerste instantie beweerde Bebe Buell dat rocker Todd Rundgren Livs vader was, vanwege het overmatige drugsgebruik van Steven Tyler. Op haar negende kwam Liv achter de waarheid en later veranderde ze haar naam in Tyler.

Liv Tyler begon op haar vijftiende met modellenwerk, waarmee ze na een jaar al stopte en begon met acteren. Haar acteerdebuut was in 1993 in de clip van Crazy van Aerosmith, samen met Alicia Silverstone. Ze maakte haar filmdebuut in 'Silent Fall' in 1994 en brak in 1996 door met Stealing Beauty van Bernardo Bertolucci. In 1998 speelde ze samen met Ben Affleck de hoofdrol in Armageddon, waarvoor haar vader de nummers 'I Don't Want to Miss A Thing' en 'What Kind of Love Are You On' schreef.

Tylers meest benoemenswaardige rol was in de Lord of the Rings trilogie (2001-2003) van Peter Jackson. Daarin vertolkte ze de rol van de onsterfelijke elf prinses Arwen Undomiel. Na een korte pauze verscheen ze in de horror-thriller The Strangers (2008) en in The Incredible Hulk (2008). In 2003 werd Tyler de vertegenwoordigster van Givenchy parfum.

Trivia over Liv Tyler

Liv Tyler heeft nooit acteerlessen gehad.

Tyler ontmoette haar echte vader, Steven Tyler, pas in 1988.

De naam Liv betekent leven in het Noors, Zweeds en Deens. Haar vader is van Cherokee-Indianen, Russische en Italiaanse afkomst en haar moeder heeft Franse wortelen.

Liv Tyler In het nieuws

Meer bekend over The Hobbit

11-1-2011 Het langlopende project "The Hobbit" is al jaren in ontwikkeling maar nu worden er steeds meer bekend over de cast.

Liv Tyler rol in The Ledge

9-3-2010 De actrice zal een rol vervullen in het regie-debuut van Matthew Chapman.

Box Office Update - week 29 / 2008

Mamma Mia! binnen op tweede plaats.

22-7-2008 Afgelopen week drie nieuwe binnenkomers. Mamma Mia! ging op kop met een tweede plaats, De brief voor de koning behaalde de vierde en thriller The Strangers de achtste plaats.

Box Office Update - week 25/ 2008

The Incredible Hulk komt binnen op de tweede plaats.

24-6-2008 Niet veel nieuws in de box office deze week. De enige nieuwkomer is The Incredible Hulk, op de tweede plaats. Sex and the City staat nog steeds op de eerste plaats en verder zakt iedere film ongeveer één plaats.

Box Office Update - week 24/ 2008

Sex and the City binnen op nummer één

17-6-2008 Twee nieuwe binnenkomers deze week. Sex and the City komt binnen op de eerste en The Happening op de derde plaats. Twee films komen opnieuw in de top tien: Morrison krijgt een zusje stijgt van de veertiende naar de achtste plaats en Horton van de zestiende naar de tiende.

Laatste filmnieuws

Liv Tyler Feiten

acteur
Geboren 1-7-1977
Liv Tyler is de dochter van Aerosmith zanger Steven Tyler. Ze verscheen voor het eerst op het scherm in de clip van het nummer Crazy. Daarop speelde ze in Armageddon en Lord of the Rings.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

84 films in Rotterdam deze week

84 films in Rotterdam deze weekVandaag wordt er in Rotterdam maar liefst 137 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl