compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

The Shawshank Redemption

****1/2
Waardering: 4.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption filmstill

The Shawshank Redemption filmstill

Delen op facebook
The Shawshank Redemption
Nederlandse première: 25-6-2020
Verenigde Staten, 1994, 142 min,

Andy Dufresne betrapt zijn vrouw met een ander en wordt beschuldigd van de moord op de twee. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch twee maal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij sluit vriendschap met een zwarte gevangene die spullen kan regelen, maar er zijn twee dingen die hem echt op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

Bekijk bij:

videolandNETFLIX

The Shawshank Redemption trailer en bijzonderheden

Kreeg zeven Oscarnominaties. Opgenomen in de leegstaande 'Mansfield State Penitentiary' in Ohio. Na Stand by Me (1986) de tweede verfilming van een verhaal uit Stphen Kings horrorloze collectie.

Trailer van The Shawshank RedemptionBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Shawshank Redemptionhttps://i1.ytimg.com/vi/AL6r-lOJbic/hqdefault.jpg2020-05-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Frank Darabont regisseerde ook "Buried Alive" (1990), The Green Mile (1999) en The Majestic (2001).

The Shawshank Redemption - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Shawshank Redemption in de bioscoop

Synopsis distributeur

Oscar®winnaar Morgan Freeman (Million Dollar Baby, Se7en) speelt in The Shawshank Redemption Red Redding, een tot levenslang veroordeelde gevangene die precies weet hoe het er binnen de Shawshank-staatsgevangenis aan toegaat. Oscar®winnaar Tim Robbins (Dark Waters, Mystic River) is nieuwkomer Andy Dufresne, een stille bankier die ten onrechte is veroordeeld voor moord. Andy zit vol verrassingen, maar de grootste verrassing bewaart hij tot het laatst. The Shawshank Redemption” is geregisseerd door Frank Darabont (The Walking Dead, The Mist, The Green Mile) en het scenario is gebaseerd op een kort verhaal van schrijver Stephen King (IT, The Green Mile, Misery). Darabont’s creatieve team achter de camera bestond destijds uit onder andere de Oscar®winnende cinematograaf Roger Deakins (1917, Skyfall, Fargo), editor Richard Francis-Bruce (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, Air Force One, Se7en) en componist Thomas Newman (1917, Finding Nemo, American Beauty). De film was genomineerd voor zeven Oscars®, in de categoriën: ‘Beste Film’, ‘Beste Acteur’ voor Morgan Freeman, ‘Beste Bewerkte Scenario’, ‘Beste Cinematografie’, ‘Beste Montage’, ‘Beste Originele Muziek’ en ‘Beste Geluid’.

Productiemaatschappij: Castle Rock Entertainment (presents)

Cast & Regisseur

Morgan Freeman

Ellis Boyd 'Red' Redding
Tim Robbins

Andy Dufresne
Clancy Brown

Captain Hadley
Bob Gunton

Warden Norton

Nieuws over The Shawshank Redemption