compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 39: nu in de bioscoop

Speelweek 39: nu in de bioscoop

Het Nederlands Film Festival begint deze week maar in de rest van het land komen er ook nog films uit. Deze week zijn het er zes en de film van de week is 45 Years.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In 45 Years krijgen Kate en Geoff vijf dagen voor hun 45-jarige huwelijksfeest te horen dat het lichaam van Geoff's eerste grote liefde is gevonden nadat zij was vermist in de Alpen in de jaren '60. Dit nieuws zorgt voor een schokgolf in het huwelijk en het is maar de vraag of het stel het 45-jarige jubileum gaat halen.

Tom Courtenay en Charlotte Rampling wonnen beide een award voor hun acteerprestatie op het filmfestival van Berlijn.

Dan de opvolger van De Nieuwe Wildernis: Holland, natuur in de delta. In deze natuurdocumentaire zien we hoe de natuur in Nederland zich heeft ontwikkeld in de loop van de geschiedenis. We zien dit uit het perspectief van verrassende dieren zoals de zeearend, de bever en de stekelbaars.

Iets heel anders is The Transporter Refueled: Frank Martin (Ed Skrein) is de beste 'Transporter' ter wereld. Hij heeft maar drie regels: nooit de deal veranderen, nooit namen uitwisselen en nooit het pakje openen. Maar wanneer hij wordt ingehuurd door de onweerstaanbare Anna en haar collega's zijn die regels lastig te handhaven.

In plaats van een vierde film te maken met Jason Statham in de hoofdrol, koos bedenker Luc Besson ervoor om een reboot te maken van de franchise. Daardoor is The Transporter Refueled de eerste film zonder Statham in de hoofdrol.

Ed Skrein was onlangs in Nederland ter promotie van deze film. Daar zijn foto's van!

In The Intern maken we kennis met Ben, gespeeld door Robert De Niro. Hij komt erachter dat hij te weinig pensioen heeft en dus weer aan het werk moet. De enige kans die hij krijgt is om stage te gaan lopen bij een fashionwebsite. Hier wordt hij begeleid door de ambitieuze Jules Ostin (Anne Hathaway).

Félix et Meira werd in Toronto uitgeroepen tot de beste Canadese film van het jaar. Nu is de film ook in Nederland te zien. De chassidische Meira woont in Montreal en is ontevreden over haar huwelijk. Tegen haar geloof in luistert ze naar soulmuziek en slikt ze de pil. Felix woont even verderop en raakt geïntegreerd door Meira's geloof en hoopt dat zij hem kan helpen met de dood van zijn vader.

We sluiten af met de film Sensei Redenshon, welke volledig in het Papiemento is gesproken. Sandro heeft tien jaar in de gevangenis gezeten vanwege illegale straatgevechten. Als hij vrijkomt wil hij niets anders dan de band met zijn zoon herstellen. Die is inmiddels ook straatvechter en wil niets met zijn vader te maken hebben.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.