compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 41: nu in de bioscoop

Speelweek 41: nu in de bioscoop

Het is lekker druk in de bioscoop deze week. Er komen namelijk maar liefst twaalf nieuwe films uit. We hebben dus een hoop te bespreken. De film van de week is Sicario.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Sicario, het Spaanse woord voor huurmoordenaar, sluit een jonge FBI-agente (Emily Blunt) zich aan bij een geheime CIA operatie om een Mexicaans drugskartel op te doeken. De klus dwingt haar om veel verder te gaan dan haar morele en ethische waarden normaal zouden toelaten.

Regisseur Denis Villeneuve won de Publieksprijs op het Filmfestival van Rotterdam voor zijn drama Incendies. Ook zijn film Prisoners werd heel goed ontvangen.

Dan hebben we maar liefst vier kinderfilms deze week. Allereerst is daar Hotel Transylvania 2: De zaken in Hotel Transylvania lijken goed te gaan. Toch maakt Dracula zich zorgen over zijn kleinzoon Dennis, die half-vampier, half mens is. Hij toont nog geen kenmerken van een vampier. En dan komt ook nog zijn eigen vader Vlad naar het hotel.

Ook leuk is Pan: Pan vertelt het welbekende verhaal van Peter Pan, helemaal vanaf de oorsprong. Peters moeder legt hem te vondeling bij een weeshuis als hij nog een baby is. Jaren later wordt Peter ontvoerd naar Neverland door de kwaadaardige piraat Blackbeard. Daar ontmoet hij mensen die zijn levenslange vrienden of aartsvijanden zullen worden.

En dan het laatste waarin we ooit Bassie & Adriaan in gaan zien; "Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan". Bassie en Adriaan worden ontvoerd door hun grote vijand De Baron. Aan Keet en Koen de taak om de clown en de acrobaat te redden. Maar dit blijkt moeilijker dan gedacht!

De laatste kinderfilm van deze week is Mini en de muggen: Er rijdt een bonte karavaan door het bos: het is een circus van insecten. Mini is een kevertje dat ook meereist. Hij wordt echter gepest door Miranda de vlo en daarom rent hij alleen het bos in waar in de handen valt van een roversbende.

Anton Corbijn heeft een nieuwe film: Life. Acteur James Dean had een zeer korte carrière maar met zijn weinige filmrollen wist hij een icoon te worden. In deze film zien we hoe Dean (gespeeld door Dane DeHaan) op een roadtrip gaat om te worden gefotografeerd door een fotograaf (Robert Pattinson) van Life Magazine.

Interessant is The Walk, de nieuwe film van Robert Zemeckis. The Walk vertelt het waargebeurde verhaal van koorddanser Philippe Petit (Joseph Gordon-levitt) die in 1974 een koord tussen de Twin Towers wilde belopen.

Iets heel anders is We Come as Friends: In een gammel vliegtuigje reist filmmaker Hubert Sauper (Darwin's Nightmare) door Zuid-Soedan. Hij schetst een triest en bijna apocalyptisch beeld van het eens zo vruchtbare en prachtige land; Zuid-Soedan gaat gebukt onder de voortdurende burgeroorlog en de hebzucht van andere grootmachten die koste wat kost grondstoffen willen verkrijgen.

Hubert Sauper won met We Come as Friends de Special Jury Prize tijdens het Sundance Film Festival in 2014.

The Visit, an Alien Encounter is een documentaire die laat zien wat er zal gebeuren als we ooit bezoek krijgen van buitenaards leven. Wat zijn de protocollen? Vooraanstaande wetenschappers van NASA, ESA en de International Space University vertellen over hoe zij dit zullen aanpakken.

Meer zin in iets komisch? Ga dan naar Popoz, gebaseerd op de gelijknamige komedieserie van Comedy Central. De rechercheurs Ivo en Randy bestrijden de criminaliteit op hun eigen manier. Tijdens een gijzeling loopt dit uit op een drama met veel explosies en kogels. De twee komen zelf in de gevangenis waarin ze te maken krijgen met de crimineel Mercator.

In Pasolini zien we de laatste dag van filmmaker Pier Paolo Pasolini, die in 1975 werd vermoord. In een caleidoscopische mix van realiteit en fantasie wordt deze dag gereconstrueerd.

We sluiten af met de documentaire L'Chaim!: To Life!. Chaim Lubelski is zo'n man die van alles en nog wat heeft gedaan en meegemaakt. Hij was een hippie, miljonair, zwerver en professioneel schaakspeler. Als zijn moeder hulp nodig heeft besluit Chaim om bij haar in Antwerpen te gaan wonen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.